Teknoloji şirketi Apple’ın sahip olduğu en yeni bilgisayar işlemcisi olan M2’nin bataryada çalışma süresi belli oldu. Apple’ın M2 işlemcisi ile beraber piyasaya sunmuş olduğu yeni M2 MacBook Pro modelinin test sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Apple’ın performans çıtasını zirveye çıkartan yeni nesil M2 çipsetli dizüstü bilgisayar modelleri, performans testlerinde göstermiş olduğu sonuçlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Şirketin kullanıcılar tarafından tam not alan birçok ürünü, daha çok batarya sağlığı ve çalışma süresi noktasında çeşitli eleştirilere maruz kalıyordu. Ancak M2 işlemcisi ile beraber pilde çalışma süresinde ciddi iyileştirmeler yapıldığı gözüküyor.

M2 MacBook Pro’nun pilde çalışma süresi 1 gün

m2 macbook pro pil performansi belli oldu

WWDC 22 etkinliği ile beraber karşımıza gelen M2 işlemcisinin sundukları henüz yeni yeni belli olmaya başladı. Tanıtıldığı günden beri MacBook Pro cihazlarında yüksek batarya performansı vereceği ifade ediliyordu. Yapılan testlerde bu beklentileri karşılar niteliğinde diyebiliriz. M2 işlemcisi bu noktada selefi modeline göre gerek hızı gerekse pil gücü noktasında ciddi iyileştirmeler gösteriyor. Testler neticesinde M2 işlemcili MacBook Pro modeli tüm iş günü boyunca rahat bir şekilde dayanabiliyor. Modelin performans testlerinde 15 saatin üzerinde çalışma süresi gösterdiğini görüyoruz.

Diğer yandan söylentilere göre ise Apple’ın batarya çalışma süresini uzatmak için çalışmalarını sürdürdüğü de ifade ediliyor. Pil alanında girişimlerini sürdüren Apple, 24 saat çalışan MacBook Pro için uğraşlarını sürdürüyor. Bu söz konusu ürünün ise çok uzak bir zamanda değil yakın zamanda sunulması da bekleniyor. Ayrıca M2 MacBook Pro depolama noktasında M1 işlemcisinin gerisine kaldığını da gösteriyor. Testlere göre M2 işlemcili MacBook Pro’nun yazma performansı noktasında yüzde 34, okuma performansı noktasında ise yüzde 50’ye kadar yavaş olduğu bir süre önce ortaya çıkmıştı.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir