MacBook Air M2 performans testinde M1 selefi ve Intel Xeon rakipleriyle ve diğer rakipleriyle karşı karşıya geldi.

M2 MacBook Pro, M1 MacBook Pro’dan daha yavaş

Apple’ın geçtiğimiz ay ev sahipliği yaptığı WWDC 22’de M2 ​​işlemci ve çip kullanan iki yeni MacBook modeli görücüye çıktı. Bunlar arasında en çok beklenen ise yenilenen tasarımıyla MacBook Air M2 oldu.

Nitekim M2 MacBook Pro’nun piyasaya sürülmesinden bir ay sonra M2 MacBook Air piyasaya sürüldü. Kullanıcıların cihazı satın aldığı ilk şey, onu önceki model olan M1 tabanlı MacBook Air ile karşılaştırmak oldu. Ortaya çıkan sonuçların oldukça etkileyici olduğunu söylemek yanlış olmaz.

M2 MacBook Air, selefini yüzde 20 geride bırakıyor!

MacBook Air M2 ve M1 selefi üzerinde görülen en büyük hız farkı GPU tarafında. Ancak genel olarak her madde için en iyi sonuçları verdiğine dikkat edilmelidir. Ayrıca, şu ana kadar ısı sorunlarıyla ilgili herhangi bir geri bildirim olmadı.

Geekbench’in M2 modeli için test sonuçlarına baktığımızda tek çekirdekte 1.904 ve çok çekirdekte 8.838 puan aldığını görüyoruz. Önceki modele kıyasla MacBook Air M2’nin tek çekirdekte yüzde 11.61, çoklu çekirdekte yüzde 19.11 daha hızlı olduğu görülüyor.

Ayrıca yeni piyasaya sürülen M2 Pro modelinin Geekbench sonuçlarına baktığımızda 1937 tek çekirdekli ve 8962 çok çekirdekli puan aldığını görüyoruz. Başka bir deyişle, Air modeli, fansız olarak bile oldukça iyi bir performansa sahip.

Bu yeni çipi Intel’in iş odaklı işlemcilerinden 8 çekirdekli Xeon W-3223 ile karşılaştırdığımızda bu sistemin kendisinden 5 bin dolar daha pahalı olduğunu görüyoruz. Çünkü buradaki Intel işlemci tek çekirdekte 1000 puan, çok çekirdekte ise 8 bin puan alıyor. Şüphesiz 12 çekirdekli Xeon W-3235, çoklu çekirdekte 12.500 puanla en üst seviyede olsa da ülkemizdeki satış rakamlarının yüksek olacağına şüphe yok.

Apple yeni bilgisayar modelini, 8 Temmuz’a kadar Apple ön satışa açmıştı. Ama cihazı yeni sipariş edecek olanlar da fazla beklemeyecek. Şirket kullanıcıların bilgisayarı şimdi sipariş vermeleri durumunda teslimatın 26 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleşeceğini belirtiyor. 15 Temmuz’da mağazalara ulaşması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir