Yapay zeka tabanlı ve uçtan uca sigortacılık fiyatlama platformları geliştiren Lumnion, yatırım aldığını açıkladı. Lumnion şirketinin, 1 milyon dolarlık yatırım turu, Maxis’in Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde yapıldı.

Sigorta sektörüne odaklanmakta olan yerli bir risk fiyatlama platformu Lumnion’ı ilk olarak 2021 senesinde sektöre girmiş olduğunu bilmekteyiz..

Lumnion tarafından aktarılan söylemlere göre girişim, ara yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım almayı başardı. Lumnion markasının 1 milyon dolarlık yatırım turu, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetim A.Ş. Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırımı Fonu liderliğinde yapıldı.

Yapay zeka tabanlı ve uçtan uca sigortacılık fiyatlama platformları geliştiren Lumnion, yatırım aldığını açıkladı. Lumnion şirketinin, 1 milyon dolarlık

Yatırım turuna katılanlar, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi haricinde, OBBS Teknolojisi A.Ş,Vakıf Katılım Bankası A.Ş ve Yapay Zeka Fabrikası (Türkiye İş Bankası) katılımıyla etkinlik gerçekleşti. Söz konusu yatırımın, Lumnion’un yeni teknolojileri, makine öğrenmesini ve yapay zekayı, sigorta sektöründe kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor.

Lumnion’un mevcut yatırımcıları arasında Sabancı Ventures, Hub Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Neova Katılım Sigorta Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Kuveyt Türk Portföy Yönetimi A.Ş., İTÜ ARI Teknokent ve OBSS Teknoloji  şirketlerin yer aldığı bir yatırım yelpazesi oluştu..

Lumnion, Yurtdışı İşlerine Ağırlık Verecek

Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Lumnion CEO’su Cenk Tabakoğlu; “Maxis Girişim Sermayesi liderliğinde gerçekleşen bu son yatırım turu ile sigorta fiyatlandırmasının dönüşümünü ve aynı zamanda  kilit pazarlarda büyümelerini hızlandırmaya odaklanılacaktır.” Şeklinde konuşarak şirketin gelecekteki adımlarını da aktarmış oldu. 

Yapay zekayı kullandıkları platformlarını daha da geliştireceklerinin sinyalini veren Tabakoğlu, yurtdışı çalışmalarını hızlandırmayı ve yeni pazarlarda müşteri edinimlerini artıracaklarını da sözlerine ekleyerek konuşmasını bitirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir