Lotus, önümüzdeki yıl Avrupa pazarında, kendi elektrikli şarj cihazlarını geliştirerek Tesla ile rekabet etmeyi planlıyor.

Elektrikli Arac

Son zamanlarda elektrikli araç haberlerini yakından takip ettiyseniz, Tesla’nın Supercharger teknolojisini enerji sağlayıcılarına ve elektrikli araç şarj ağını hızlandırmak isteyen şirketlere satarak oldukça karlı bir iş çıkardığını görmüşsünüzdür. Ancak, Tesla’nın son zamanlarda elektrikli araç pazarında yaşadığı yoğun rekabet gibi, şimdi de gelecekte şarj etme şeklimizi belirlemeye çalışan önemli rakipleriyle mücadele etmek üzereyiz.

Lotus, elektrikli araç şarjı konusunda oldukça iddialı

Norwich’teki fabrikasında hafif spor otomobiller üreten Lotus, artık elektrikli araç teknolojisini geliştirmek için milyarlar harcayan Çin’in çok uluslu otomotiv şirketi Geely ile birleşiyor. Şirket, bu güç seviyesini karşılayabilecek donanıma sahip araçlara 450kW güç sağlayan ultra hızlı şarj istasyonları üretti.

Lotus, bu istasyonun “en rekabetçi elektrikli araç şarj cihazlarından biri olduğunu” iddia ediyor ve yaklaşık beş dakikalık şarjla 142 km menzil elde edebiliyor. Bu iddia, şu anda kullanılan en hızlı şarj cihazlarından bazılarının yalnızca 360kW güç üretebildiği düşünüldüğünde doğru olabilir.

Lotus, sistemden geçen elektrik miktarının, “Verimliliği artırmak ve otoyol dinlenme durakları gibi yüksek enerji gerektiren alanlar için uygun” olduğunu belirtti. Ayrıca, aynı anda dört aracı şarj edebilen daha küçük bir sıvı soğutmalı şarj ünitesi de bulunuyor.

Lotus, hızlı şarj teknolojisinin şu anda Çin’de kullanıldığını ve Avrupa ve Orta Doğu’da önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde kullanılacağını belirterek, ağının diğer üreticilerin araçlarına da açık olacağını söylüyor. Diğer pazarlar için Lotus “zamanı geldiğinde” duyurulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir