LinkedIn, dünyanın en yaygın kullanılan iş ağlarından biri olmakla birlikte etkileşimi artırmak için sık sık yenilik getirir. Bir süredir kullanıcılarına yeni bir özellik sunmayan şirket Clubhouse benzeri bir özellik için kolları sıvamış durumda.

LinkedIn, kariyerlerini geliştirmek için profesyonel profiller yayınlayan 800 milyondan fazla kişiye sahip ve yeni dönemde kullanıcıların platformda daha fazla zaman geçirmesini sağlayacak özellikler eklemek için hazırlanıyor.

LinkedIn Clubhouse benzeri bir özellik üzerinde çalışıyor

Şirketin üzerinde çalıştığı Clubhouse benzeri özellik gelişmiş etkileşim ve canlı tepki verebilme imkanı sunacak. LinkedIn’in bu ayki beta sürümünde kullanıcılara sunulan yeni özellikler, kullanıcıların Clubhouse ve Twitter Space gibi sesli konferanslara ev sahipliği yapmasının önünü açıyor. Şirkete yakın bir kaynak tarafından gelen açıklamalara göre göre süreç iyi giderse aynı uygulamanın görüntülü görüşme versiyonu da bahar aylarında çıkacak.

Özellikle karantina ve pandemi durumlarında sanal etkinliklerin ve konferansların her zamankinden çok daha fazla ilgi görmesi, sosyal medya platformlarının başka projelere yönelmesine neden oldu. Platform hedeflerinin organizatörün kontrolünde olduğunu söyleyen LinkedIn ürün yöneticisi Jake Poses, Twitter Space sayesinde kullanıcı sayısını ikiye katlayan Twitter’ın başarısının onlar için önemli bir kriter olduğunu söylüyor.

linkedin

LinkedIn’e göre şirketlerin en çok aradığı 25 yetenek

Bu noktada sosyal medya uygulamalarının eklediği sanal sohbet özelliklerinin kullanıcılar tarafından oldukça ilgi gördüğünü öne sürmek mümkün. Ayrıca LinkedIn’in gelecekte profesyonel etkileşim seviyesini bir üst seviyeye taşıyacağı da vurgulandı. Bilindiği üzere LinkedIn, daha geniş ve daha aktif bir kullanıcı tabanı oluşturmak için son birkaç aydır etkin bir şekilde çalışıyor. Son olarak geçtiğimiz sonbaharda 25 milyon dolarlık bir fon başlatan ve toplamda 1,5 milyon içerik oluşturucuya sahip olan platform, diğer platformların popüler özelliklerini web sitesine dahil etmeye ve artırmaya devam edecek.

Son olarak, geçtiğimiz Mart ayında bu özellik üzerinde çalıştıklarını söyleyen sosyal medya ve profesyonel iş platformları, kulüp binası gibi bir sesli sohbet sistemine doğru ilk adımı attı. Peki bu konuda ne düşünüyorsun? Düşüncelerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir