LG yeni bir dizüstü bilgisayar patenti aldı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü portalında yer alan yeni patent, şirketin bilgisayarlarda farklı denemeler yaptığını net bir şekilde gösterdi.

İlk olarak MySmartPrice tarafından fark edilen konsept dizüstü bilgisayar, standart dizüstü bilgisayar modellerine göre çok daha küçük bir klavye alanına sahip. Dizüstü bilgisayarda klavyenin iki yanında ise daha küçük 2 ekran bulunuyor. Ekranlar dokunmatik desteğe sahip olduğu gibi birden fazla işlevi yerine getirebilecek şekilde kullanılabilecek. LG tarafından konu ile ilgili patentte yer alan ifadelerde “Bu tasarım, klavyenin her iki tarafında işlevsel dokunmatik yüzeylere sahip bir dizüstü bilgisayardır; konu tasarımındaki dokunmatik yüzeylerin sayısal tuş takımına dönüştürüldüğünü ve ses seviyesini, ekran parlaklığını vb. ayarlayabilen işlevsel bir tuşa sahip olduğunu gösterir.“ denildi.

Açıklamalara göre klavyenin her iki tarafındaki dokunmatik yüzeyler çok işlevli olduğu gibi kullanıcılar tarafından özelleştirilebilecek. Sol tarafta yer alan ekranda parlaklık ve ses seviyesi gibi özellikle limitler üzerinden değişiklikler kolay bir şekilde yapılabilecek. Sağ tarafta ise sayısal tuş takımı gibi daha çok dokunmatik işlevler yerine getirilebilecek. 

LG notebook patent Touchpad

Özellikle klavyenin üst tarafında boşluk çok fazla olması da ilk bakışta dikkat çekiyor. Bu bölümde ise özellikle tasarımcılar için kalem desteği, daha güçlü hoparlörler ve ikinci ekranı entegre etmek gibi pek çok farklı seçeneğin kullanılabileceği belirtiliyor. Patent ile ilgili şirketin ne zaman Somut bir çalışma yapacağı bilinmese de gelecekte akıllı teknolojiler ile dizüstü bilgisayarların çok daha gelişmiş özellikler sunacağını söylemek mümkün. 

LG
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir