Araçlarında kullandığı kamera modülleri ile bu alanda üretim yapan şirketlerin hedefinde olan Tesla‘ya Samsung ve LG tarafından yeni bir teklifin sunulduğu öne sürüldü.

Tesla araçlarında kullanılacak kamera modüllerinin sayısının çok olması ve yüksek sayıda üretim, kamera modülü üreticilerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar pek çok şirket ile pazarlık yaptığı öne sürülen Tesla için son iddialarda Samsung ve LG gündeme geldi.

Tesla, Samsung ve LG ile çalışabilir

Şirketler tarafından doğrulanmamış olsa da Güney Kore’den gelen son raporda Samsung ve LG’nin Tesla’nın sipariş vermesi için piyasa fiyatlarının altında özel teklifler sunduğu belirtildi. Üstelik raporda yer alan detaylara göre Tesla bu işlemler için bir ihale sürecini de başlatmak istiyor. Bu ihale sürecinin ilk çeyrek itibariyle tamamlanması ve ihaleyi kazanan şirketten milyarlarca dolarlık bir satın almanın yapılacağı öne sürülüyor.

Model S, Model X, Model 3 ve Model Y gibi tüm araç modellerinde kullanılacak modüller nedeni ile yüksek sayıda alım yapılacak. Üstelik son dönemlerde araç piyasasında en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan Tesla Cybertruck üretiminde de yine kameralar etkin bir şekilde yer alacağından dolayı ihale kapsamında yeni elektrikli kamyonlarda kullanılacak kameralar da satın alınabilir.

Tek bir Tesla elektrikli araç modelinde 8 kamera modülünün kullanılması ve özellikle aracın önünde bulunan kameraların özellikleri ile en pahalı modeller arasında yer alması ihaleyi daha cazip kılıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir