LG susuz bir çamaşır makinesi geliştirmeye başladı. Yıkamada su yerine karbondioksit kullanan çamaşır makineleri ile ilgili detaylar haberimizi inceleyebilirsiniz.

LG susuz bir çamaşır makinesi için kolları sıvadı

Güney Kore’nin teknoloji devinin yeni ekipmanlarıyla temizlik işlemi sadece karbondioksit ile yapılıyor. Makinelerin artık suya veya deterjana ihtiyaç duymaması da başlı başına dikkat çekiyor. Ürünle ilgili ilginç detayları haberimizde.

Geleneksel çamaşır makineleri, kirli çamaşırları temizlemek için çok miktarda su ve deterjan kullanır. Bu temiz su israfına neden olur. Gelecekteki olası su kıtlığı konusunda bazı endişeler var.

LG susuz çamaşır makinesi

Kore’nin önde gelen yüksek teknoloji şirketlerinden LG, su kullanmayan bir çamaşır makinesi geliştirmeye başladı. Ticaret ve Enerji Bakanlığı tarafından onaylanan şirket, su yerine karbondioksit kullanan bir çamaşır makinesi geliştirmek için kolları sıvadı. Görünüşe göre LG, bir soğutma ve sıkıştırma işlemi kullanarak karbondioksiti gazdan sıvıya dönüştürmenin bir yolunu bulmuş. Gaz sıvı hale geldikten sonra, çamaşır makinesi kirli çamaşırları su veya deterjan kullanmadan yıkayabilir.

Technology Giant’ın yeni makinesi, çamaşır lekelerini temizlemek için sıvılaştırılmış karbondioksitin viskozitesini ve yüzey gerilimini kullanır. Çamaşır makinesi bittikten sonra sıvı karbon dioksit gaza dönüştürülür. Bu şekilde, bir sonraki yıkama için karbondioksit tekrar kullanılabilir.

Bu nedenle LG’nin üzerinde çalıştığı çamaşır makinesi çok su tasarrufu sağlıyor. Geliştirme sürecini tamamlayan firma, laboratuvarda test sürecine başlıyor. Ciha test süreci kapsamında iki yıl süreyle çalışacak. Bu sayede makinede bir sorun olup olmadığı belirlenecek. Test sürecinde herhangi bir sorun bulunmazsa iki sene sonra satışa çıkacak.

LG TWINWash Türkiye’de satışta!

Koreli teknoloji devi tarafından geliştirilen çamaşır makinesinin piyasaya ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Özellikleriyle dikkat çeken ürünlerin hangi ülkelerde satıldığı ise belirsizliğini koruyor.

LG susuz çamaşır makinesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Su yerine karbondioksit kullanan bir çamaşır makinesinin başarılı olacağını düşünüyor musunuz? Özellikleriyle fark yaratan ürün hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir