Lenovo, kullanıcılara çağdaş bir tasarım sağlamak için yeniden tasarlanan ThinkPad Z13 ve Z16’yı seçti. Cihazlar tamamen geri dönüştürülebilir olacak.

Teknoloji devi Lenovo, dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES kapsamında ilk kez görücüye çıkan üst düzey iş amaçlı dizüstü bilgisayar ürün grubu ThinkPad ile 30. yılını kutluyor. Akıllı teknolojiyi bir sonraki seviyeye taşımayı hedefliyor. Çevre dostu yöntem. Bu bağlamda yeni Lenovo ThinkPad Z serisi tamamen geri dönüştürülebilir olacak.

Lenovo ThinkPad Z13 ve Z16 geri dönüştürülebilir

En popüler teknoloji şirketlerinden biri olan Lenovo, yeniden tasarlanan ThinkPad Z13 ve Z16 ile çağdaş bir tasarım sunuyor. Yeni tasarım, teknolojiye, çevresel etkiye ve bileşenler için hammadde kaynağına yönelik değişen bir tutumu yansıtıyor. Ürün tasarımı yalnızca bronz ve arktik gri gibi bireysel renk vurguları oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda geri dönüştürülmüş alüminyum ve geri dönüştürülmüş siyah vegan deri gibi daha sürdürülebilir malzemeleri de bütünleştirir.

Sürdürülebilir ürün ambalajı %100 geri dönüştürülebilir ve biyolojik olarak parçalanabilir bambu ve şeker kamışından yapılmıştır ve güç paketlerinin %90’ı Tüketim Sonrası Malzemelerden (PCC) oluşuyor. ThinkPad Z13 ve Z16, en yeni AMD Ryzen PRO 6000 serisi mobil işlemci ve güvenlik işlemcisi Microsoft Pluton’a sahip ilk dizüstü bilgisayarlardan biridir. Lenovo’nun tasarım gereği güvenliğe yaklaşımı, ürün performansıyla ilişkili güvenlik özellikleriyle AMD ve Microsoft arasındaki bir işbirliğiyle geliştirildi.

AMD PRO güvenlik özelliğine kademeli bir yaklaşım üzerine inşa edilen AMD Ryzen 6000 Serisi, Windows 11 PC’lerde güçlü donanımdan buluta güvenlik için Microsoft Pluton güvenlik işlemcili ilk x86 işlemciye sahiptir. Microsoft tarafından geliştirilen ve güncellenen Microsoft Pluton Güvenlik İşlemcisi, kullanıcı kimliklerini, verilerini ve uygulamalarını koruyarak yeni Windows 11 bilgisayarların güvenliğini artırır.

Lenovo K14 Plus piyasaya çıktı

Lenovo, silikondan donanıma ve yazılıma kadar tüm sistem öğelerini düzene sokmak için en son teknoloji ürünü platform tasarımı sağlamak üzere AMD ile birlikte çalışır. İşlemci optimizasyonu sayesinde bu ürün, yanıt süresini azaltırken mükemmel ses ve video performansı sunar. ThinkPad Z16, artırılmış üretkenlik, içerik oluşturma ve oyun için AMD Akıllı Teknolojili yeni AMD Radeon RX 6500M Ayrık Grafik Kartında da mevcuttur.

Ryzen işlemciyle birlikte AMD Smart Shift Max, CPU ve GPU performansını anında iyileştirir ve Smart Shift Eco, pil verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur. Ekran, ultra ince çerçeve ve verimlilik odaklı 16:10 en boy oranı ile optimize edilmiştir. Daha büyük 1.4µm sensörlü bir FHD web kamerası ve çift dizi mikrofonlu yeni bir iletişim çubuğu, ses ve video konferans deneyiminizi geliştirir. Kırmızı TrackPoint’e aşina olan kullanıcıları da yeni özellikler bekliyor.

ThinkPad dizüstü bilgisayarlar gibi, Z13 ve Z16 da MILSpec 810H standardına göre test edilir ve tüm ThinkPad dizüstü bilgisayarlarla aynı titiz kalite kontrolüne tabidir.

ThinkPad Z13 ne zaman tanıtılacak?

Merakla beklenen ThinkPad Z13, Mayıs 2022’de 1,549 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. ThinkPad Z16, Mayıs 2022’de 2.099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir