Oyun tabletleri pazarında rekabet kızışırken Lenovo yeni modeli Legion Y700 ile sektöre iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Yeni modeli için özel bir afiş çalışmasını paylaşan şirket, bu afişi ile oyun tabletinde yer alacak pek çok özelliği şimdiden doğruladı.

Legion Y700 özellikleri neler olacak?

Legion Y700 modelinde 8.8 inçlik bir ekran kullanılacak. Ekran 2560 x 1600 çözünürlük, %100 DCI-P3 renk gamı, 120Hz yüksek yenileme hızı ve 240Hz dokunmatik örnekleme hızı ile desteklenecek. Flaş destekli bir ön kameranın bulunacağı cihazda, ön tasarımda da farklılıklar göze çarpıyor. Dolby Vision ve Dolby Atmos ses sistemlerini kullanıldığı model, böylece ses kalitesiyle oyunları çok daha eğlenceli hale getirecek.

Donanımlarda ise ilk olarak dikkat çeken detay Snapdragon 888 işlemci. İşlemcinin Snapdragon 8 Gen 1 olması beklense de Legion Y700, bir önceki seriyle desteklenecek. Güç tüketiminde korumalı bir bataryanın kullanılacağı cihazda, ısınma ve yüksek güç tüketimine yönelik özel optimizasyon da ihmal edilmemiş.

Lenovo Legion Y700
Lenovo Legion Y700

Legion Y700 iPad Mini’yi geçebilir mi?

Legion Y700 modelinin piyasaya sunulması sonrasında rekabet edeceği ilk modellerden birisi iPad Mini olacak. iPad Mini modelinin oyunlar için popülerlik kazanması Legion Y700’ün de piyasada dikkat çekeceğini şimdiden gösteriyor. Bu bakımdan Lenovo’nun sektörde başarılı olması, oyun tableti piyasasının hareketlenmesini sağlayabilir.

Weibo üzerinden yapılan paylaşım ile Legion Y700 modeline dikkat çeken Lenovo, yeni modelleriyle de bu seriyi desteklemeyi planlanıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir