Dünyanın en popüler FPS oyunlarından biri olan League of Legends’in genel sohbet özelliği kapatılıyor.

Riot Games, League of Legends oyunun genel sohbet özelliğiyle ilgili önemli bir karar aldı. Şirketin yeni aldığı kararla oyunda takımlar arası sohbet çok yakın bir zamanda kapatılıyor. Peki, Riot Games oyunun sohbet özelliğinden neden vazgeçti*

League of Legends genel sohbet özelliği neden kapatılıyor?

Video oyun pazarının öncü şirketleri arasında olan 27 Ekim 2009 tarihinde League of Legends oyununu yayımlamıştı. Kısa sürede büyük bir ilgi gören oyun şirkete dünya çapında büyük bir başarı kazandırmıştı. Ancak oyundaki takımlar arası sohbet özelliği yıllardır oyun içinde huzursuzlukların yaşanmasına neden oluyordu. Sohbet kısmındaki hakaret ve küfürler Riot Games’i harekete geçirdi. Şirket bu konuyu çözebilmek için senelerdir küfüre karşı sansür uygulasa da bu oyuncuların yeni yöntemler geliştirmesini sağladı.

LoL karakteri Kog’Maw yeni tasarım güncellemesi alıyor

Son yılların popüler sorunlarından biri olan bu duruma karşı Riot Games yeni bir çözüm üretti. Şirket sorunun önüne geçebilmek için takımlar arası sohbet özelliğini kaldırmaya karar verdi. Küfür ve hareket içeren mesajların önüne geçmek için oyun içinde önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını açıklayan şirket yetkilileri bu konu hakkında kademeli değişiklikler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Riot Games tarafından yayımlanan blog yazısında eşleştirmeli sıralarda genel sohbet özelliğinin 11.21 güncellemesi ile birlikte devre dışı kalacağı açıklandı. 11.21 güncellemesinin 20 Ekim 2021 tarihinde yayımlanacağı düşünülüyor.

Riot Games, yayımladığı blog yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Genel sohbet takımlar arasında eğlenceli sosyal etkileşimler ve tatlı atışmalara sahne olabilse de şu an olumsuz etkileşimler olumlu etkileşimlerden daha fazla. Bu değişikliğin etkilerini küfür/hakaret ve ceza sayıları üzerinden inceleyeceğiz ve doğrudan sizden alınan geribildirimlerle ve anketlerle yorumlayacağız”

Şimdilik devre dışı kalacak tek özelliğin sohbet özelliği olduğunu açıklayan şirket, oyun sonu ekranındaki sohbet özelliğinin hala devam edeceğini belirtti. Buna ek olarak takım arkadaşları da takım sohbetinde birbirleriyle sohbet etmeye devam edebilecekler.

Takım sohbetinde de oyuncular arasında hakaret ve küfür içeren mesajların kullanıldığının farkında olduklarını ifade eden Riot Games yetkilileri şunları söyledi;

“Bu son maddeden bahsetmişken, küfür ve hakaretlerin takım sohbetinde de boy gösterdiğinin farkındayız ve genel sohbeti devre dışı bırakmanın bu sözlü sataşmaların tamamen önüne geçmeyeceğini biliyoruz. Ama takım sohbeti takımların kendi içinde uyumlu çalışmasında önemli bir yere sahip, dolayısıyla sağlayabileceği değer de çok daha fazla; bazı olumsuz deneyimlere sahne olabilse de…”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir