Türkiye’de 10 yılı geride bırakan ve 10. yılını kutlayan League of Legends 22 milyon hesaba ulaşmayı başardı.

Tüm dünyada en çok oynanan e-spor oyunlarından birisi olan League of Legends, Türkiye’deki 10. yılını kutluyor. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra yeni oyunlarla birlikte önemli bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran League of Legends, 22 milyon hesaba ulaştı. Ekosistemdeki oyunlar ve Türkiye’deki 10. yıla özel olarak açıklamalarda bulunan Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul, 10. yıla özel olarak özel turnuvaların ve festivallerin düzenleneceğini belirtti.

League of Legends RP nasıl alınır?

“League of Legends ile 5 oyun ve bir dizimiz var”

“Aslında bu 10 yıl, Türkiye’deki oyun macerasını da anlatan bir süreç. Riot Games olarak Türkiye’ye ilk geldiğimizde oyuna ve oyunculara verilen değeri, yaptığımız yatırımlar ve etkinliklerle bugün bambaşka bir noktaya taşıdık. Bugüne kadar oyun ve oyuncular için pek çok şeyin gelişmesine öncülük ettik ve oyuncu deneyimini en önemli önceliğimiz olarak belirledik. Yolculuğa başladığımız 2012 yılında elimizde League of Legends (LoL) olarak bir tane ürünümüz vardı. Bugün ise tamamen yerelleştirdiğimiz 5 farklı oyun, kocaman bir espor ekosistemi, çizgi romanlar, müzik albümleri, animasyonlar ve izlenme rekoru kıran bir Netflix dizimiz var. “ şeklinde açıklamalar yaparak 10 yılı özetleyen İyikul, Riot Games’in Türkiye’de başarılı bir süreç yürüttüğünü ifade etti.

“10 senede bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek Türkiye’deki oyunculara Riot Games adına teşekkürlerini ileten İyikul, aynı zamanda Türkiye’deki istatistiki verilere de değindi. Açıklamalara göre Türkiye’de 22 milyondan fazla League of Legends hesabı bulunuyor. 2021 yılında yayınlanan lig yayınları sadece Türkiye’de 6 milyon saatten fazla izlendi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir