Şehrin yoğun temposundan şehir sakinlerini uzaklaştırmak ve doğayla buluşturmak için yazlık ev sahipliğine yeni bir bakış açısı sunan Landfolk, tohum turundan 3.8 milyon euro yatırım aldı. Düzenlenen turun yönetimini SEED Capital üstlendi.

Kalabalık, yoğun tempolu şehir hayatından doğaya karşı özelemin arttığı dönemlerde pandemininde gelmesiyle doğayla iç içe tatil evlerine talep tavan yapmış durumda. Gün geçtikçe daha fazla Avrupalı, günlük stresten ve tempolu yaşantıdan uzaklaşmak için bir sığınak arıyor. Danimarka merkezli olan startup Landfolk, doğa tatili taleplerinde erişilebilir bir yol geliştirerek  keyifli zaman geçirilmesini hedefliyor. Girişim, yazlık ev meraklıları için bir platform ve topluluk oluşturdu.

imc91ze95pmyjkjcd9x14ifvtrhp edited
Landflok

Daha önceleri Airbnb de çalışan bir grup tarafından kurulan Landfolk, doğa ve inovasyonu birleştirerek tatil kiralama pazarına yeni bir soluk getiriyor. Landfolk, doğanın içerisinde unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyenler için tatil evleri ve kabinler sunuyor. Platformda şu anda Danimarka, Almanya ve Norveç’te listelenen 1000’den fazla tatile uygun ev bulunuyor. Bu tarz seyahatların tercih edilmesi giderek çoğalsada daha fazla geliştirilmesi gereken bir pazar olduğuna dikkat çekiliyor. Danimarka’da tatil evlerinin yalnızca beşte birinin kiraya verildiği söylendi. Yeni girişim ise onlara basit bir çözüm sunarak bu pazardan yararlanmayı amaçlıyor.

Girişimin CEO’su Christian Schwarz Lausten,

“Tatil evlerimizi, hem yeni tatil evi misafirlerini hem de tatil evi sahiplerini çeken, özenle seçilmiş kriterlere göre özenle seçiyoruz. Bunlar, geleneksel bir platform veya kiralama acentesi aracılığıyla kiralamayı asla düşünmeyen sahipleri içeriyor.” dedi.

Landfolk aldıkları bu yatırımla birlikte önümüzdeki sene listeleme sayısını iki katına  çıkarmayı ve ürünü daha çok geliştirmeyi planlıyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir