Automobili Lamborghini’nin 60. yıl dönümünün bir parçası olarak, otomobil üreticisi merakla beklenen ilk süper spor V12 hibrit plug-in HPEV (Yüksek Performanslı Elektrikli Araç) olan Revuelto’yu tanıttı. 

İkonik Aventador’un yerini alacak olan araca, geliştirme aşamasında LB744 kod adı verildi. Ve bu, Lamborghini hayranlarının benzersiz performansına, sportifliğine, yenilikçi tasarımına ve maksimum verimli aerodinamiğine bir göz atmasına olanak sağladı.

Lamborghini Revuelto V12 Özellikleri 

Lamborghini için ilk olarak, toplam 1.015 CV, üç elektrik motoru ve ilk kez 12 silindirli bir Lamborghini’de çıkan çift kavramalı şanzıman ile birlikte yeni bir içten yanmalı motorun birleşik gücü elde ediliyor. Ayrıca, üç elektrik motoru, tam elektrikli sürüş modunu da destekleyen bir lityum-iyon yüksek özgül güçlü (4500 w/kg) pil takımıyla çalışıyor.

Farklı güç aktarım mekanizmasının bir sonucu olarak, Revuelto en yüksek performans seviyelerini sunabilmektedir. Araç, 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 2,5 saniyede gerçekleştirebiliyor. 7 saniyeden kısa bir sürede 0-200 km/s ve 350 km/saatin üzerinde bir azami hıza sahip. 

Lamborghini Revuelto V12

Otomobil aynı zamanda elektrikli tork vektörleme ve tamamen elektrikli sürüş modunda da mevcut olan dört tekerlekten çekiş sayesinde olağanüstü bir dinamizm sunuyor. Ayrıca bu özellik, Revuelto’nun hem pistlerde hem de günlük sürüş yollarında teslim edilmesini sağlar. 

Güçlü motor gücüne ek olarak Revuelto, Lamborghini tasarımının geleceğini günümüz yollarına taşıyor. Yeni şekiller ve yeni oranlarla tamamlanan ve tamamen yeni bir stil dili oluştururken, özel Lamborghini tasarımına da özen gösteriyor. 

Otomobilin tasarımına ilişkin en yeni ve en göze çarpan eklemelerden biri, Sant Agata Bolognese fabrikasında el işçiliği ile üretilen karbon fiberin kullanılmasıdır. Yeni otomobilin tek gövdesinde, şasisinde ve kapılar ile tamponlar dışında kaportanın tüm elemanlarında kullanılan ana yapısal unsurdur. 

Sürüş modlarıyla ilgili olarak Revuelto, elektrikli dört tekerlekten çekiş de dahil olmak üzere 13 farklı modla yeni bir standart belirliyor. Yeni hibrit sistemle birlikte üç yeni mod piyasaya çıkıyor: City, Strada, Sport ve Corsa modlarıyla birleştirilen Recharge, Hybrid ve Performance. 

Selçuk Üniversitesi'nde İşletme Okudu İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir