Bankacılık ya da kamu Kurum ve kuruluşlarında kullanılan yeni teknolojiler, işlerin daha güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasına imkan tanıyor. Bununla birlikte özellikle son yıllarda yaşanan 7 teknolojik gelişme, çalışmaların çok daha hızlanmasını ve aynı zamanda kurumların şekillenmesini sağladı. Sektörde var olmak ve çalışmalara devam etmek isteyen şirketlerin de mevcut yeniliklere ayak uydurması zorunlu. Yeni teknolojilerde ise özellikle ödeme alanındaki yenilikleri yakalamak gerekiyor. 

Kurumlarının geleceğini şekillendirecek 7 teknoloji trendi

5G iletişimi

5G ağı kapsamı şu anda başlangıç aşamasında. Kapsam yaygınlaştıkça ve daha fazla alanı kapsadıkça bankacılık dahil olmak üzere tüm dijital hizmetlerde ciddi bir hız avantajı elde edilecek. Bu avantajın kaçırılmaması ve yeni teknolojinin sunacağı fırsatlardan yararlanmak adına şimdiden altyapı üzerinde çalışmaların yapılması gerekiyor.

Yapay zeka teknolojisi

Yapay zeka için genellikle teknoloji odaklı bir çözüm olduğu düşünülüyor. Oysa öğrenebilir bir yapısı ile daha pratik bir şekilde işlemlerin yapılmasına imkan tanıyan yapay zeka, kısa süre içerisinde finansal alanlardan resmi kurumlara kadar her alanda yer almaya başlayacak. Yapay zeka ile birlikte makine öğreniminin kullanılacak olması, gelişmelerin çok daha hızlı hale gelmesini sağlayacak.

Veri analitiği

Yapay zeka ile ortak noktaları bulunan veri analitiği işletmelerin çalışmalarında gelişme kaydetmesi adına önemli yol haritasının oluşmasını sağlar. Son dönemlerde büyük önem kazanan veri kavramı da mevcut teknolojiler ile birlikte ön plana çıkmış durumda.

Bulut sistemlere ve uygulamalara geçiş

Bulut tabanlı uygulama ve çalışma ağları, fiziki yer sınırlarını ortadan kaldırırken daha verimli ve daha kolay bir şekilde çalışma imkanı sunuyor. Bu nedenle de işletmelerin özellikle gelecek yıllarda daha iyi bir süreç ve çalışma ortamına ulaşabilmesi adına mutlaka bulut tabanlı uygulamaları kullanması ya da kurum için en uygun sistemleri kurarak aktif hale getirmesi gerekiyor.

Temassız ödeme desteği

Pandemi ile birlikte temassız ödeme ve temassız işlemler artık olmazsa olmaz kriterlerden birisi haline geldi. Bu nedenle de işletmelerin ödeme alanlarında mevcut teknolojilerini müşterilerine sunması ve böylece yeni trendlere ayak uydurması oldukça önemli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir