Strategy Analytics’in son tahmin raporuna göre küresel akıllı telefon satışları 2022’de yıllık bazda %10 düşecek. Düşüş 2023 yılına kadar devam edecek. İşte detaylar.

Küresel ölçekte akıllı telefon satışları için yeni bir araştırma yapıldı. Strategy Analytics tarafından yapılan araştırmada, küresel olarak 2022 ve 2023 yıllarında satışların düşeceği belirtildi.  Rapora göre küresel akıllı telefon satışları 2014’ten bu yana en düşük seviyeye inecek. Tüm bu düşüşler ise endüstrinin zor zamanlar geçireceğini gösteriyor. Bu anlamda Apple ve Samsung başta olmak üzere sektörde hizmet veren şirketler zorlu bir süreçten geçebileceği gibi çeşitli ekonomik tedbirlere de gidebilir.

Akıllı telefon satışları %5 düşecek

Samsung ve Apple’ın rekabet içerisinde olduğu sektörde, küresel akıllı telefon satışlarının 2023’te yıllık bazda %5 düşeceği tahmin ediliyor. Strategy Analytics, temel olarak tedarik zinciri kesintileri, sektör genelinde devam eden stok sorunları, jeopolitik sorunlar ve sıkıntılı makroekonomik görünüm dahil olmak üzere çeşitli etkenleri göz önünde bulundurdu. Raporda, 2 yıllık süre içerisinde Samsung ve Apple’ın artan pazar paylarıyla ilk iki sırayı koruyacağı belirtildi. Her ikisi de bu yıl ve gelecek yıl genel pazarda daha iyi performans gösterecek. Buna karşılık, Xiaomi, OPPO (OnePlus dahil) ve Vivo gibi şirketler genel pazarın altında performans göstererek 2022 ve 2023’te düşüş eğilimine girecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir