Caden adlı uygulama Yahoo’nun kurucu ortağı Jerry Yang tarafından desteklenmektedir. Caden uygulaması, kullanıcı verilerini paylaşmak ve bu durumdan gelir elde etmek isteyen kişilere ödeme yapmayı planlıyor. Dijital reklamcılık ile yeni seçenekler aramaya ve hedef olarak belirlenen reklamcılığı geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Bu anlamda ise reklam yapmak amacıyla kişisel verilerinizi paylaşmak için size özel olarak ödeme yapan bir uygulama olarak kurulan Cadden, halka açık veya testini gelecek yılın ilk aylarında daha fazla kullanıcıyla ilerlemeyi hedefliyor. Caden’a göre verilerini paylaşarak kullanıcılar yıllık olarak binlerce dolar para kazanma imkanını elde edebilecek. 

Kişisel verileriniz karşılığında para kazanabilirsiniz

kullanicilarina para kazandiran uygulama caden 1

Caden’ın en büyük destekçisi arasında Yahoo’nun kurucu ortağı Jerry Yang yer alıyor. Uygulama, kullanıcıların kişisel verilerini Amazon, Yelp, Airbnb ve diğer hizmetlerden uygulama içerisindeki bir kasaya indirmesine yardımcı oluyor. Söz konusu bu kasaya, kişisel veri puanınıza uygun şekilde bir değer biçiliyor ve kişisel verilerini paylaşmayı tercih eden kullanıcılar, uygulamaların bu verilerden elde ettiği gelirden pay alma hakkına sahip oluyorlar. Son dönemlerde süregelen dijital reklamcılık sektörü, tüketici verilerinden para kazanmanın yeni yolları üzerinde araştırma yapıyor. Kısmen Apple’ın geçtiğimiz yıl içerisinde uygulamaya koyduğu ve tüm uygulama kullanıcılarının izlemek için izin almasını gerektiren gizlilik politikası sayesinde geleneksel yöntemler artık çok daha zor bir hal aldı.

Aylık 5-20 dolar arası kazanmak mümkün

The Wall Street Journal’a göre Caden, şu an için az sayıda kullanıcıyla test yapıyor ve gelecek yılın ilk aylarında 10.000 kullanıcıyla halka açık bir beta testi başlatmak adına planlar kuruyor. Şirket, kullanıcıların verilerini paylaşmak konusunda çeşitli seçenekler sunuyor. Kişisel verilerini paylaşmayı kabul eden kullanıcılar aylık olarak 5 ila 20 ABD doları arasında veya üzerinde kazanç sağlayabilirler. Bu kazanımlar kişilerin kişisel verilere göre değişiklik gösterebilir. Kişilerin sağladığı gelir, Cadden’e ödeme yapan reklamcılardan elde edilen gelirin bir kısmına karşılık geliyor. Şunu da belirtmek gerekirse kullanıcıların paylaşmış olduğu bilgiler anonimleştirilerek kullanılacak ve bu sayede gizlilik sağlanacak. Kişiler, uygulama ile bu şekilde kazanç sağlayabilecekler.

Twitter, her geçen gün YouTube’a benziyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir