YouTube’nin reklam engelleyici politikası platform için zarar getirebilir. Geçtiğimiz haftalarda YouTube platformunun artık reklam engelleyici uygulamalar kullanmanıza izin vermeyeceği konusunda bilgilendirme yapmıştık. Buna göre artık YouTube reklamlarını izlemeniz zorunlu hale gelecek. Fakat konuyla ilgili yapılan anketlere baktığımızda YouTube kullanıcılarının direniş içerisinde olduğu görülmekte.

Kullanıcılar YouTube için direnişte: Premium almayacağız
Kullanıcılar YouTube için direnişte: Premium almayacağız

Kullanıcılar YouTube reklam engelleyicilerini kullanmakta ısrarlı

YouTube’nin yeni kararına göre reklam engelleyiciler artık platformda devre dışı kalacak. Videonun oynatılabilmesi için tüm reklamları izlemeniz gerekiyor. Bununla birlikte kullanıcılar her türlü reklam engelleyici uygulamayı denemeye başladı denilebilir. Hatta rekor sayıda insanın YouTube ağına yakalanmayacak alternatifler üzerinde çalıştığı belirlendi. Bu durum bir anket şeklinde kullanıcılara sorulduğunda kullanıcıların kendi aralarında küçük çaplı bir direniş başlattığı görüldü. 2300 kişi ile yapılan Android Authority anketine göre kullanıcıların yüzde 63,1’lik kısmı engelleyici uygulamalar kullanmaya devam edecekleri açıklandı. Bu kesimdeki kullanıcıların yaptıkları yorumlar ise şöyle oldu: “Engelleyiciler çalışmayı bıraktığında başka bir uygulamaya geçiş yapıyoruz bu sayede reklamsız YouTube deneyimine devam deceğiz.

Bunun yanı sıra yüzde 25,7’lik bir kesim reklamlar yüzünden YouTube’u bırakıp başka bir alternatif kullanacaklarını belirtti. Fakat artık eskisi gibi DailyMotion veya Vimeo gibi alternatifler yok. Bu yüzden kullanıcıların bir süre daha YouTube kullanmaya devam edecekleri aşikar.

Yüzde 5,9 ‘luk kesim zorla da olsa YouTube Premium alacağını belirtirken kalan yüzde 5,3’lük kesim de YouTube videolarını reklamlı bir şekilde izlemeye devam edeceklerini bildirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir