Starlink’in şikayetleri küçümsenemeyecek kadar artmaya başladı. Uydu internet paraya değer mi?

Starlink, son dönemde Ukrayna’nın altyapısına yaptığı yardımlarla dünya gündemine girdi, birçok kullanıcı tarafından eleştiri almaya başladı. Starlink ağına kaydolan kullanıcılar, bir yıldan fazla bir süredir depozitolarını almadıklarını söylüyorlar.

Starlink uydu internet hızıyla rakiplerini geride bırakacak

Alan Sbi isimli bir Amerikan vatandaşı, Şubat 2021’de 100 $ depozito ile Starlink’ten ön sipariş talebinde bulundu. Elon Musk, talebin kabul edilmesine rağmen uydu internet şirketinden herhangi bir geri dönüş alamadığını söyledi.

Starlink müşterileri şikayet etmeye başladı

SpaceX geçen ay müşterilerine fiyatlarını enflasyon da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle artırdığını söyledi. Bu artışla birlikte Starlink kitlerinin fiyatı, para yatıran müşteriler için 500 dolardan 550 dolara, yeni müşteriler için ise 500 dolardan 600 dolara yükseldi. Ek olarak, Starlink abonelik ücreti tüm kullanıcılar için 99$’dan 110$’a yükseltildi.

Şubat 2021’de Starlink’e kaydolan ancak henüz geri ödeme almayan Alan Sbi hizmeti kullanmak konusunda karar değiştirdiğini ve SpaceX’ten 100 dolarlık depozito talep ettiğini ancak henüz bir yanıt alamadığını söyledi.

“Starlink tarafından dolandırıldığımı hissediyorum. Bu iş, adil bir şekilde yapılmıyor. Şirkette bir yıldan fazla süredir param var, o paraya ihtiyacım var, ancak paramı nasıl geri alacağıma dair herhangi bir koşul olmamalı.”

Son zamanlarda Starlink gecikmelerinden, fiyat artışlarından ve müşteri hizmetlerinin yetersizliğinden şikayet eden kullanıcı sayısında epey artış oldu. Örneğin Rich Kecher adlı bir müşteri, yaklaşık bir yıl beklemesine rağmen Starlink depozitosunu geri almakta sorun yaşadığını belirtti.

Starlink uydu internet hızıyla rakiplerini geride bırakacak

Starlink hizmetini kullanıp müşteri hizmetlerine erişimde ciddi sorun yaşayan kullanıcılar da var. Başka bir müşteri olan Tim Nash, Starlink’i Şubat 2022’de kullanmaya başladığını ve bir ay sonra Starlink’in zamlarından etkilendiğini açıkladı.

Nash, Starlink’in beklenenden fazlasını ödediğini belirterek şunları söyledi;

“İnternetiniz çalışmıyorsa, müşteri hizmetlerinden nasıl yardım alırsınız? Garip bir model” 

Starlink’in henüz yeni bir hizmet olduğu göz önüne alınırsa erişim sorunları normal karşılanabilir ancak müşteri hizmetlerinde yaşanan sorunlar şirketin başını derde sokacak gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir