2022 yılında kripto para sektöründe düşüş hakim olsa da sektördeki yenilikler ve gelişmeler devam ediyor. Son dönemlerde en çok dikkat çeken ise akıllı copytrading. Peki, akıllı copytrading nedir, ne işe yarar?

%60 oranında değer kaybeden sektörde riski azaltmak ve gelir sağlayacak yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ise alternatifleri değerlendiriyor. Düşüş gösteren pazarda yatırımcılar için kripto vadeli işlemler öne çıktı. Yapılan son araştırmalara göre kripto vadeli işlemleri, ayı piyasasının hakim olduğu bu sıkışık dönemde rekor seviyelere ulaştı. Artan eğilim ve yeni başlayanlar için işlerin biraz karmaşık olması, kripto para borsası CoinW borsasını harekete geçirdi. Borsa tarafından devreye alınan akıllı copytrading, yatırımcıların çekimserliğini ortadan kaldırırken başlangıçtaki riskleri de minimuma indiriyor.

Bitlo, Social Trading ile portföy paylaşımını başlatıyor

Akıllı copytrading nedir?

Akıllı copytrading ile ilgili gelişmeleri paylaşan CoinW İş Direktörü Sonia Shaw, “Akıllı copytrading temelde yeni başlayan yatırımcılarının, piyasadaki kripto gurularının alım satım işlemlerini takip etmelerine ve kopyalamalarına yarıyor. Yeni başlayanlar, copytrading tasarruf oranı, toplam kâr, takip edilen emir sayısı ve işlem gören token birimleri gibi ayrıntıları takip edebiliyor. CoinW olarak geliştirdiğimiz bu model, vadeli alım satım piyasasındaki profesyonel yatırımcılarla yolun başındakiler arasında bir köprü oluşturuyor” dedi.

18 Ağustos’ta devreye alındı

18 Ağustos tarihi itibariyle devreye alınan akıllı copytrading, şu ana kadar beklentileri büyük oranda karşılaşmış durumda. Akıllı ticaret kopyalama sistemi olarak da adlandırılabilecek bu yeni sistem ile profesyonellerin deneyimleri yeni yatırımcılara aktarılıyor. Vadeli işlemlerde daha iyi performans alınmasını sağlayan akıllı copytrading, pek çok borsa ve sistem için de örnek teşkil ediyor.

5 yıllık geçmişi olan CoinW, şu anda Türkiye’de de faaliyetlerine başlamış durumda. Türkiye’ye yönelik değerlendirmelerde bulunan Sonia Shaw, Türkiye’nin coğrafi konumuna atıf yaparak  “Türkiye, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan bir köprü niteliği taşıyor. Ürün ve hizmetlerimizi Türkiye’deki kripto topluluğuna ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Küresel pazarı sürekli takip ederek “akıllı copytrading” gibi endüstride standartları belirleyen ürün ve hizmetler geliştirmeye, Türkiye’deki kripto topluluğunun gücüyle kapsayıcı finans kavramını tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir