Kripto platformu Coinbase’deki güvenlik açığı, tüm zamanların en yüksek hata ödülünün ödenmesine yol açtı. İşte kripto para birimlerinde 250.000 dolarlık bir açık.

Kripto Para Birimi Topluluğu Cryptocurrency, bilgisayar korsanlarından gelen uyarı mesajlarıyla müdahale eder. Coinbase borsasında büyük bir aksaklık keşfettiğini iddia ediyor. Coinbase kripto platformunda Coinbase’i milyarlarca dolarlık kayıptan kurtarabilecek bir güvenlik açığı hakkında tweet atan anonim bir bilgisayar korsanı 250.000 dolar ile ödüllendirildi.

Bug, Coinbase Advanced Trading platformu için “Tree of Alpha” adlı beyaz şapkalı anonim bir bilgisayar korsanı tarafından keşfedildi. Yatırımcıların kripto para alıp satması için basit bir kullanıcı arayüzünün aksine, gelişmiş ticaret platformu kapsamlı ticaret araçları ve sipariş yöntemleri sunar. Ancak Coinbase, bu platformda kullanıcıların sahip olmadıkları varlıkları satmalarına izin verecek bir hata yaptı.

Kripto platformu Coinbase’teki açık korkutuyor

Alpha Tree, araştırması sırasında BTC-USD çifti ile “0.0243 BTC” almak için “0.0243 ETH” satabileceğini fark etti. Daha fazla test, kullanıcıların bir ticaret çifti oluşturabileceğini ve 50 BTC karşılığında 50 SHIB (fiyat 0,001 $) satabileceğini gösteriyor. Bu, Coinbase sipariş defteri (yani resmi olarak işlem gören) aracılığıyla yapılabilir.

Kripto para borsası Binance yüzünden endişeli

Beyaz şapka korsanının belirttiği gibi, siyah şapka korsanı bu hatayı Coinbase’in sipariş defterlerini kademeli olarak boşaltmak ve varlıkları ele geçirmeye çalışmak için kullanabilirdi. Bu nedenle madeni para tabanına “piyasa bombası” denilebilir. Bilgisayar korsanları, karları en üst düzeye çıkarmak ve pazar paniğine neden olmak için diğer borsaları atlamak için bu hatayı kullanabilir.

Hatanın ciddiyeti ve potansiyel olarak piyasaya milyarlarca dolara mal olabileceği gerçeği, kripto topluluğunun Coinbase’e verilen 250.000 dolarlık fiyatı sorgulamasına neden oldu. Ancak, Coinbase’in bu hatayı zaten kapattığını unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir