Geçtiğimiz haftalarda en güçlü borsalardan biri olarak görülen FTX’in batmasıyla pek çok yatırımcı mağdur olmuştu. Bu durum soğuk cüzdanlara eğilimi arttırdı.

FTX’in çökmesiyle yatırımcıların piyasalara olan güveni bir kez daha azalırken, soğuk cüzdanlara olan ilgi arttı. Öyle ki soğuk cüzdan satışlarında son dönemlerde artış yaşandığı bildirildi. Varlıklarını borsada tutmayı tercih eden yatırımcıların pek çoğu, FTX olaylarının ardından ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anladılar. Bu sebeple donanım cüzdanlarının önemi bir kez daha arttı. 

Soğuk cüzdanlara olan ilgi arttı

kripto piyasalarindaki tedirginlik soguk cuzdanlara olan ilgiyi artirdi

Son dönemlerde kripto para piyasalarında yaşanan tedirginlik ve iflas durumları, piyasalarda işlem yapan kullanıcılar arasında güvensiz bir durum oluşturdu. Yatırımcılar borsaların batma ve paralarının yok olmasına karşı soğuk cüzdan kullanmayı tercih etmeye başladılar. Özel giriş bilgileri olan ve kripto varlıkları saklamak için çevrimdışı bir ortam sunmak adına özel olarak tasarlanan donanım cüzdanları, dijital saldırılara karşı daha güvenilir bir çözüm olarak tercih edilmektedir. Donanım cüzdanlarını tercih eden kullanıcılar, bireysel olarak kontrol edebildikleri merkeziyetsiz borsalarda varlıklarını saklarken, kolaylıkla işlem yapabiliyorlar. 

Çevrimdışı olarak çalışan bu donanım cüzdanları, kullanıcıların verilerini ve özel şifrelerini farklı kişilerden saklamaları halinde hırsızlık ve dışarıdan müdahale gibi durumlara karşı özel bir güvenlik duvarı işlevi görmektedir. Bunlar arasından en önemlisi ise Ledger yaklaşık olarak 8 yıldır tüm kripto paraların yüzde 20’lik kısmını güven içerisinde tutuyor. Genel merkezi Paris ve Vierzon’da olan Londra, New York, Singapur ve Portland’da ofisleri bulunan Ledger, kişilerin veya şirketlerin kripto varlıkları satın almak, takas etmek, yönetmek gibi ihtiyaçları karşılamak için 180’den fazla ülkede 5 milyondan fazla adet satmıştır. Markanın donanım cüzdanları serisi de olmak üzere, daha pek çok ürün ve hizmet geliştiren geniş bir ekibe sahip olan Ledger, bu alanda en çok tercih edilen marka konumundadır.

Elon Musk mavi tike düzenleme getiriyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir