Twitter’ın CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın almasının ardından pek çok yenilik ile gündeme geldi. Ünlü CEO şimdi ise mavi tike yeni düzenleme getirecek.

Eleştiri alan en büyük özelliklerden biri paralı mavi tik özelliği oldu. Paralı mavi tik alabileceğiniz Twitter Blue özelliği bir süre sonra gelecek şeklinde açıklama yapılmıştı. Şimdi ise söz konusu bu özelliğin yeniden ne zaman kullanılabilir olacağı aktarıldı. Bunun yanı sıra mavi tikli dolandırıcıların önüne geçmek için takip edilecek yol belli oldu. Adeta Elon Musk’ın dünyası haline gelen en popüler mikroblog platformu Twitter ile ilgili dikkat çeken bir durum yaşandı. Birkaç gün önce askıya alınan Twitter Blue adlı abonelik sistemi ile ilgili Musk, yeni bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklama, Twitter Blue’nun ne zaman yeniden kullanılabilir olacağını gösteriyor. 

Twitter Blue, platformun ilk duyurulan özellikleri arasındaydı. Kullanıcılar, bu abonelik sistemi ile beraber bazı ayrıcalıklara sahip olacak. Elon Musk, daha sonrasında Twitter Blue abonelerinin doğrulanmış hesap rozeti de alabileceğini belirtti. Fakat ödemeyi yapan herkesin mavi tik alması, kimin gerçek kişinin sahte hesap olduğu karmaşasını beraberinde getirdi. Durum böyle olunca ise  Twitter Blue’nun askıya alınmasına karar verdi. 

elon muskdan parali mavi tik aciklamasi geldi

Twitter Blue, 29 Kasım’da sunuluyor

Elon Musk tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamalara bakıldığında “Twitter’ın doğrulama sistemi 29 Kasım’da yeniden başlatılacak” şeklinde söylemler bulunuyor. Açıklamanın devamında ise 

Doğruladıktan sonra insanların isimlerini değiştirmelerine izin verecek misiniz?”

şeklinde bir soru soran bir kullanıcıya cevap veren Musk, 

“Doğrulanmış adınızı değiştirmek, adın Hizmet Şartları’na uygunluğu Twitter tarafından onaylanana kadar onay işaretinin kaybolmasına neden olacaktır” diye devam etti.

29 Kasım günü, Twitter’daki gerçek-sahte hesaplar hakkında çıkan tartışmaları sona erdirecek bir tarih olacak gibi gözüküyor. Fakat her şeye rağmen, doğrulanmış hesap rozetinin artık parayla alınabilecek olması, riskin tamamen ortadan kalkmayacağını gösteriyor.

Elon Musk kendisiyle tartışan 6 senelik yazılım mühendisini kovdu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir