Celsius Network iflasını ilan etti ve iflas başvurusunda bulundu. Binlerce yatırımcı hala paralarını çekememekten şikayet ediyor.

Bazı borsalar kripto para çöküşünden kötü etkilendi

Kripto para dünyası beklenenden daha uzun sürdüğü için bazı şirketler iflas başvurusunda bulunmaya başladı. Kripto para verme şirketi Celsius, yaklaşık bir ay önce para çekme işlemlerini askıya almıştı. Şimdi ise şirketin iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Celsius Network iflas dilekçeleri ödemeleri engelliyor

Kripto para birimi sektörü toparlanana kadar faaliyet gösteremeyeceğini iddia eden kripto para kredi şirketi Celsius, resmen iflas başvurusunda bulundu. Yatırımcılardan en iyi şekilde yararlanacak kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecini başlatacaklarını söyledi.

Şirketin web sitesinde yayınlanan bir blog yazısı, kullanıcı para çekme işlemlerinin askıya alınmaya devam edeceğini belirtti. Bekleyen başka bir işlem tarihi, yani para çekme tarihi paylaşılmadı. Ancak, kripto para birimi endüstrisinin başarısı için çalışacakları doğrulandı.

Celsius yetkilileri, platformun faaliyetlerini yürütecek yeni bir yapı üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Kredi şirketi, “zor ama gerekli bir karar” aldığını söyleyerek tüm müşteriler için para çekme, transfer ve havale işlemlerinin geçici olarak askıya alındığını hatırlatıyor.

ABD’deki düzenleyici kurum SEC’e gönderilen iflas açıklamasında, 100.000’den fazla müşteriye 1 ile 10 milyar dolar arasında ödeme yapılacağı belirtildi. Müşterilerin şu anda nakit çekemeyecekleri vurgulandı. Ayrıca şirketin mevcut kredilerinin faaliyete devam edeceği ancak yeni kredilere açık olmayacağı belirtildi.

Santigrat nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. Kabaca söylemek gerekirse, Celsius ağının kripto para birimleri için bir banka görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Şirket batmadan önce kullanıcıların kripto para birimleri kullanarak para çekmelerine, para yatırmalarına, transfer etmelerine veya bahis oynamalarına (kripto para birimlerini dondurmalarına) olanak tanıyordu. Ancak şuan da pek içerde parası kalan pek çok kullanıcı mağdur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir