En son ekran kartı fiyatları nelerdir? Kripto para biriminin çöküşü, GPU Nvidia ve AMD stokları için olumlu etki etti. Ekran kartlarının fiyarlarında büyük bir indirim gerçekleşti. İşte detaylar:

NVIDIA uygun fiyatlı bir ekran kartı piyasaya sürecek

Grafik kartlarının fiyatları düşmeye devam ediyor ve stoklar artıyor. ABD’deki fiyatları analiz eden bir grafik kartları hakkındaki en son raporu, AMD ve Nvidia için birçok popüler GPU’nun önemli indirimler yaşadığını gösteriyor. Ancak grafik kartlarının ortalama fiyatı hala üreticilerin önerdiği etiketlerin (MSRP) üzerindedir.

AMD ve Nvidia ekran kartlarında önemli indirimler var

Kripto para birimlerinin son zamanlardaki çöküşü, oyuncuların işine yarayacak gibi görünüyor. Raporlar, kripto krizi nedeniyle GPU fiyatlarının hızla düşmeye başladığını gösteriyor. Ancak, kripto para birimleri fiyatların azalmasındaki tek neden değil. Yeni araştırmalar, GPU maliyetlerinin Mayıs ayında yüzde 15 düştüğünü gösteriyor. Bitcoin ve Etherea fiyatları keskin bir şekilde düşmeden önce bile, grafik kartı üretim maliyetleri düşmeye hatta MSRP’nin altına düşmeye başladı. Kripto para birimlerinin çöküşünün bu düşüşte olumlu etkisi oldu.

Tom’s Hardware’deki bir liste, Nvidia RTX 3080’in eBay’de 650 dolardan daha ucuza satıldığını söylüyor. Birkaç ay önce 1000 dolardan daha pahalı olduğu için bu fiyatın oldukça ilgi gördüğü söylenebilir. Türkiye’de fiyatı 20-25 bin TL civarında. Ancak, RTX 3080 modelleri için yüzde 45’lik özel bir indirim de var. RTX 3000 serisi, Ethereum madenciliği için kullanılabiliyor. Bununla birlikte, kripto para madenciliğinin azalan oranı ile kartlara olan talep de azaldı.

AMD’ye gelince, fiyatlar biraz mutluluk verici. RX 6800 XT ve RX 6800 hariç, tüm Radeon AMD grafik kartları MSRP seviyesinin altında satın alınabilir. Bu düşüşün Türkiye pazarına etkisinin ne olacağı belli değil.

Bitcoin’in değeri geçtiğimiz hafta yüzde 30, Ethereum’un değeri ise yüzde 40’tan fazla düşmüştü. Daha önce sırasıyla 63 bin dolar ve 4 bin dolar seviyelerini gören bu popüler kripto paralar için önceki rakamlar bir hayli uzakta. Kripto para piyasasındaki bu çöküşün ne zaman düzeleceği bilinmiyor ancak iyi bir ekran kartı almak istiyorsanız bu düşüşü değerlendirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir