Ethereum ve Solana ağları arasında adeta bir körü görevi gören Wormhole platformu siber saldırı altında kaldı. Saldırgan ekip, platforma 300 milyon dolardan daha büyük bir zarar verdi. 

Kripto para dünyası ile ilgili her geçen gün birbirinden farklı saldırı haberleri gündeme geliyor. Saldırganlar, her geçen gün farklı şekillerde saldırmaya devam ediyor. Yeni yılın ilk aylarında kripto para platformlarına karşı yapılan saldırılar yarım milyar dolara kadar yaklaştı. 

Wormhole platformu saldırı altında kaldı

5 1

Söz konusu bu saldırının konusu yine köprü platformu olan Wormhole’dür. Birden çok blok zinciri arasında kripto para transferine izin veren köprü platformlarının gerekli olduğu kadar korunamadığı için saldırganlar tarafından sık sık saldırı altında kalıyor. Aynı zamanda soygunun boyutu da oldukça büyük oluyor. Wormhole, köprüsüne yapılan bu saldırının ardından 250 milyon dolar değerinde 80000 ETH varlığı ele geçirildi. Paradigm güvenlik araştırmacılarının fark etmiş olduğu bu büyük para aktarma işleminin ardından Wormhole ekibi harekete geçti ve  saldırgana 10 milyon dolarlık bir ödül teklifinde bulundu. Diğer bir açıdan ise Solana ağına eklenen 40 bin ETH değersiz hale geldiği de dile getiriliyor. Yani 375 milyon dolarlık bir kayıp durumu yaşanıyor.

Küresel çip satışları 500 milyar doları aştı

Wormhole köprü hizmetleri askıya alınmış gözüküyor ve açığın sebebinin ise nereden kaynaklandığı halen inceleniyor. DeFi tarihinde ikinci en büyük saldırının gerçekleştiği de aktarıldı. Diğer bir açıdan ise Ethereum kurucusu Vitalik Butterin’in özellikle karşı ağlarda bulunan varlıkların korunamaması riski sebebiyle köprü platformlarını eleştirmesindeki haklılığı bir kere daha ortaya çıkarmış gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir