Kripto para son dönemin en fazla kar sağlayan ve para kazandıran finans aracı olarak ifade edilmektedir. Kripto para merkezcil bir yapıya sahip olmaması nedeniyle başta insanların çekinceleri olmuş ancak sonrasında ekonomi piyasasında oldukça olumlu ve kar sağlayıcı para politikası haline gelmiştir.

Kripto para nasıl elde edilir?

Kripto para, dijital ve sanal para olarak tanımlanmaktadır. Kripto para, belirli şifreleme yöntemi ile oluşturulmuş kriptoloji biliminden adını almaktadır. Ekonomi piyasasına henüz yeni giren kripto para, diğer para piyasalarında olduğu gibi hızlı yükselişler ile gündeme oturmuştur.

Kullanıcıların sanal ortamda kripto para alım satımı yaparak oldukça yüksek kazançlar sağlamaktadır. Bu bağlamda kripto para alım satımını kolaylaştırmak adına kripto bot yani alım satım esnasında istenilen fiyata gelmesi halinde kripto paraların alımı ve satımını yapan yazılımlar geliştirilmiştir.

Dijital para kaynağı nedir?

Dijital paranın kaynağı aslında sanal dünya olarak ifade edilen internet ortamıdır. Kripto para üretmek için internet üzerinden oluşturulan yazılımlardan faydalanmaktadır. Yani kripto paranın kaynağı yazılımlardır. Yazılım yardımı ile kripto para oluşturulmaktadır.

Kripto para özellikleri nelerdir?

Finans piyasasında kullanılan ve gelir getiren para ve türevlerinde olduğu gibi kripto paranın da kendine özgü özellikleri mevcuttur. Kripto para başlıca özellikleri;

-Merkezcil bir yapının olmaması
-İşlem kayıtlarının sadece sanal ortamda bulunması
-Kripto paranın bir yazılım ürünü olarak ortaya çıkması
-Fiziki bir paranın olmaması
-Kripto paranın sadece kripto para sahibi tarafından el değiştirilmesi
-Yeni arz piyasası oluşturma 
-Kripto paranın kullanımı, alım satım işlemlerinin kolaylığı konusunda güvenilir bitsgap.com üzerinden işlemlerin yapılıyor olmasıdır.

Kripto bot ne işe yarar?

Kripto Botlar; en basit anlatım ile ifade edildiğinde Para piyasası içerisinde yer alan yatırımcıların onların adına, en iyi strateji ve hareketleri analiz etmek suretiyle en üst koşullar içerisinde doğru ve istenilen fiyatlar eşiği oluşması halinde al/sat işlemlerini manuel olarak değil otomatik olarak kurgulanmak suretiyle gerçekleştirilen yazılım olarak tanımlanmaktadır. Sanal kripto programını kullanmaktadırlar. Bu bağlamda bir kripto para alım/satım emri verirken 

Kripto bot nasıl kurulur sorusuna yanıt şu şekildedir. Kripto para borsası bir yazılımdır. kullanıcılar piyasayı izlemek ve kendi portföylerini değerlendirmek için istedikleri fiyat noktasına alert yani alarm kurarlar bu kripto bot olarak ifade edilir örnek vermek gerekirse X kripto param y fiyatına gelmesi halinde sat yada al şeklinde verilen emir olarak ifade edilmektedir.

Kripto bot avantajları nelerdir?

Kripto para al/sat emirleri verilirken para piyasası gibi oldukça hızlı bir akışa sahiptir. Yatırımcılar veya kripto para yatırımcılarının alım/satım işlemlerini gerçekleştirirken kripto bottan yararlanılması halinde bilgisayar başında olmadan istenilen fiyat girilmek suretiyle botlar alım veya satımı kendisi gerçekleştirecektir.

Kripto bot yazılımına aynı zamanda trading bot olarak da tanımlanmaktadır. Aslında bu botlar tüm finansal piyasalar için yazılmaktadır. Başta hisse senetleri borsası olmak üzere VOB piyasası, altın ve gümüş piyasası, döviz piyasası içinde trading bot yazılımı yapılmaktadır. 

Kripto para piyasası çok hızlı bir piyasadır. Bir anda kripto para katları oranında değer kazanırken bir kaç saniye içerisinde zarar etmek de mümkündür. Bu nedenle Değer kayıplarının yaşanmaması adına hızlı hareket ederek doğru kripto botunun kullanılması gerekmektedir.

Kripto botların güvenilirliği konusunda ise küçük bir deneme yaparak anlaşılması mümkün olmaktadır. İnternet üzerinden en iyi kripto bot için bitsgap.com sayfasını ziyaret etmek yeterli olacaktır. 

Kripto bot stratejileri her kullanıcının alım satım anlayışına bağlı olarak değişmektedir. Bu bağlamda bir değil birden fazla strateji kurarak bot çalıştırmak mümkün olmaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir