Aaeon tarafından geliştirilen özel mini bilgisayar resmen tanıtıldı. Intel’in 11. Nesil ‘Tiger Lake-UP3’Işlemcilerine odaklı bir şekilde geliştirilmesi yapılan bilgisayarın boyutu sadece kredi kartı boyutunda. Tek karta sahip olan bilgisayar, üstelik tüm bu küçük yapısına rağmen NanoCOM-TGU, Iris Xe grafikleri gibi Intel tarafından Tiger Lake’e dahil edilen tüm özellikleri kullanıcılara sunuyor. İsteyen kullanıcılar bilgisayarı satın alırken soğutmalı bir şekilde sunulan versiyonlarını da tercih edebiliyor. Yeni model ile ilgili yapılan tanıtımlarda özellikle geliştirmeler ile bilgisayarın çok daha iddialı hale gelebileceği vurgulandı.

Aaeon mini bilgisayar özellikleri neler?

Celeron 6305E ve Core i7-1185G7E işlemci seçenekleri ile piyasaya sunulacak olan yeni mini bilgisayarlarda maksimum RAM 16GB, maksimum depolama alanı ise 256 GB ile sınırlandırılmış durumda. Kullanıcıların tercih edebileceği iki farklı işlemci versiyonu ve özellikleri ise şöyle;

  • Core i7-1185G7E: 4 çekirdek/8 iş parçacığı, 1.80/4.40GHz, 12MB önbellek, 96 EU, 15W
  • Celeron 6305E: 2 çekirdek/2 iş parçacığı, 1.80GHz, 4MB önbellek, 48 EU, 15W

84 x 55 mm boyutları ile kolay taşınabilir yapıda olan bilgisayarda portatif ve mobil kullanım odaklı bir şekilde bağlantı portları da çoğaltılmış. Display Port ve DDI olmak üzere 2 ekran çıkışının desteklendiği modelde bunlara ek olarak; SATA, PCle seçenekleri mevcut. 1 adet USB 3.2 Gen 2, 1 adet USB 2.0, I2Cm LPC, SMBUS ve UART bağlantısı da bilgisayarda destekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir