Robot programlama, kapsamlı algoritma geliştirme gerektirir. Bağımsız karar verme ve planlama gibi insan becerilerini kodlama sürecine dahil etmek çok önemlidir. Basit bir uygulama, web sitesi vb. geliştirirken mümkün olduğunca basit mantık izlenir.

Lise Öğrencileri İnsansı Robot Yaptı

Robotik, bir programlama dilinden çok daha fazlasını gerektirir. Dolayısıyla işbirliği çok önemlidir. Basit bir uygulama, web sitesi vb. Öte yandan, geliştiricilerin nispeten az sorunu var.

Birçok kullanıcının kafasında programlama sadece yazılımla ilgilidir. Robotik, makinelere ve sistemlere dayandığından, donanım ve yazılımı bilmek önemlidir. Bu nedenle, programlama robotları çok daha pahalı olabilir.

Kodlama ve Robotik kodlama arasındaki farklar

KARŞILAŞTIRMA ESASLARIKodlamaProgramlama
TanımKodlama temel olarak bir dilden diğerine kod yazma işlemidirProgramlama, bir dizi talimatı yerine getiren yürütülebilir bir makine programı oluşturma ve geliştirme işlemidir
şablonuKodlamanın temel amacı, insan ve makineler arasındaki iletişimi kolaylaştırmaktırProgramlama, insan girişleri ve makine çıkışlarının senkronize kalması için resmi olarak kod yazma sürecidir.
BecerilerKodlama, programlamaya başlamanın ilk adımıdır ve böylece kodlayıcılar programcılardan daha az uzmanlığa sahip olabilirProgramlama, insan düşünceleri ve makine seviyesi çıktıları arasındaki iletişimin temelidir ve bunlar genellikle karmaşık yapılardan oluşur. Programcılar kodlayıcılardan çok yetenekli profesyoneller
BasitlikKodlama, karmaşık sorguları programlamanın ilk adımıdır ve programlamaktan daha kolaydırProgramlama, uygun makine seviyesi çıktıları üretmek için farklı karmaşık durumları ve sorguları ele alır. Yani, temelde kodlamanın ve diğer farklı yaklaşımların gelişmiş bir versiyonudur. Bu nedenle, kodlamadan çok daha karmaşıktır
Yaklaşmakİletişimin ilk adımı olan kodlayıcılar, ayrıntılar hakkında endişelenmeden normal olarak belirli kod satırlarıyla ilgilenir.Programcılar genellikle iletişim yaklaşımını çok daha olgun bir şekilde ele alırlar. İletişimin farklı yönlerini analiz eder ve kavramsallaştırırlar ve buna göre doğru makine çıktılarını üretirler
DestekKodlayıcılar için, mevcut endüstri standartlarına göre farklı kodlama yaklaşımlarını kullanmalarına yardımcı olan çok sayıda topluluk desteği varProgramlama temel olarak kodlamanın daha geniş bir yönüdür. Ayrıca, mevcut standartlara göre sürekli iyileştirme için büyük bir yedek ve çok sayıda topluluk desteği var.
Gelişmiş özelliklerKodlama temel olarak Programlama yaklaşımının bir parçası olup gereksinimleri tercüme etmeyi, kod satırlarını yazmayı ve bunları makine tarafından okunabilen girdilere uygulamayı içerir.Programlama, hata ayıklama ve derlemeden test ve uygulamaya kadar tüm kritik parametreleri içeren çok daha büyük resmi ele alır. İnsan girişleri ve uygun makine seviyesi çıkışları arasındaki temel işlevselliği ele alır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir