Bazı kullanıcılar yazarken titreşim özelliğini tercih eder. Diğerleri, aşırı şarj nedeniyle özelliği hiç kullanmaz. Titreşim özelliği aslında klavyeye bakmadan yazı yazan kişiler için oldukça kullanışlıdır. Dokunsal geribildirim olarak da adlandırılan bu özellik, aslında bir düğmeye basamazsanız, yanlışlıkla bastığınızı düşünerek sizi uyarır. Android veya iOS’tan bağımsız olarak, bu istenen özelliği devre dışı bırakmak veya daha fazla ayar yapmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız var.

Bu makale öncelikle yazarken titreşimi kapatma adımlarını, yani klavye titreşimini kapatmayı açıklayacaktır. Bu işlemleri sırasıyla iOS ve Android cihazlarda gerçekleştirmek için hangi menü seçeneklerinin kullanıldığını inceleyeceğiz. Bazen kullanıcılar klavye titreşiminin açılmadığından, klavye titreşiminin durmadığından veya klavyenin titrediğinden şikayet edebilir. Bunun en büyük nedenlerinden biri klavye için tasarlanmış üçüncü parti uygulamalar olabilir. Bu programlar klavyeyle ilgili birçok ayarı kendileri yönettiği için sorunlar ortaya çıkabilir.

iPhone klavye titreşm kapatma

iPhone klavyesinden gelen doğal titreşim oluşmuyor. Başka bir deyişle, Apple bunu desteklemiyor, bu nedenle bilerek veya bilmeyerek üçüncü taraf bir uygulama kullanıyor olabilirsiniz. Google GBoard veya Microsoft SwiftKey’den bir hizmet olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. İşte SwiftKey’i kullanırken klavye titreşimini kapatmak için adım adım bir kılavuz:

Android telefonlarda klavye tuş sesleri nasıl açılıp kapatılır?

  • SwiftKey uygulamasını iPhone’da açın.
  • Ayarlar’ı tıklayın.
    Düğme Dokunsal Geri Bildirim’in yanındaki anahtara dokunun.
  • Anahtarın mavi renginin açık olduğu anlamına geldiğine dikkat edin. Yani bu durumda dokunsal geribildirim yani klavye titreşimi aktif olacaktır.
  • Kaydırıcıyı kapatın ve işlevi kapalı bırakın.

Ekrandan çıkın ve herhangi bir uygulamayı açın. Klavyeyi kullanırken dokunmatik titreşim işlevi kaybolmuş olabilir. Hiçbir şey değişmezse, klavye titreşiminin diğer uygulamalar tarafından sağlandığını unutmayın. Sistem etkilendiğinde titreşim gücünü devre dışı bırakmak için benzer bir prosedür izlenmelidir. SwiftKey hakkında konuşursak, Android tarafı ayarları benzerdir ancak bazı ifadelerin farklılık gösterebileceğini unutmayın.

  • Telefon Ayarları ekranını açın.
  • Sesler ve titreşim’i seçin.
  • Ses kontrolü / sistem titreşimine gidin.
  • Samsung Klavye’nin yanındaki anahtara dokunun. Bu gri tuş, klavye titreşimini gösterir. Mavi veya yeşil ise klavye titreşimi aktiftir. Griyse, seçeneğin devre dışı olduğunu anlayabilirsiniz.

Telefon yazarken neden titrer?

Bu makalenin başında belirtildiği gibi, siz yazarken telefonunuzun titremesi normaldir. Aslında, çok fazla ses çıkaran bir klavyenin aksine, bir tuşa basıyormuş gibi yapmanızı sağlayan bir tekniktir. Sessiz bir dizüstü bilgisayar klavyesi kullanırken, doğru yazım konusunda şüpheleriniz olabilir, ancak ses klavyelerinde bile durum farklıdır. Buna benzer şeyler düşünebilirsiniz. Bazı kullanıcıların klavyenin titreşiminden hoşlanmadığı bir gerçek. Bazı kullanıcılar da gereğinden fazla pil gücü tükettiğine inanıyor. Neyse ki Android ve iOS ortamlarında bunun için seçenekler var.

Klavye titreşimi nasıl etkinleştirilir?

Akıllı telefonunuzda klavye titreşimlerini etkinleştirmek için yukarıda belirtilen menülerden titreşim yanıt işlevlerinin durumunu kontrol edebilirsiniz. Genel olarak, titreşimi devre dışı bırakmak bu özelliği de devre dışı bırakabilir, bu nedenle titreşim ayarlarınızı kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bu özelliğin normalde iOS ortamında sunulmadığını unutmamalıyız, bu yüzden yardım için üçüncü taraf bir uygulamaya başvurmanız gerekiyor. Uygulama izinleri sistem ayarlarına erişebildiğinden, gerekli tüm ayarların indirilen uygulama üzerinden yapılması gerekir. Klavye titreşim ayarının yanındaki düğme griyse, devre dışı bırakıldığını unutmayın. Etkinleştirildiğinde mavi veya yeşil olmalıdır.

Samsung Galaxy ‘te klavye titreşimini kapatın

Ayarlar Ses Sistemi / Titreşim Kontrolü Ses / Titreşim bölümüne gidin. Düğmeye basıldığında oluşan titreşimi kapatmak için Dokunma etkileşimi seçeneğinin yanındaki kaydırıcıyı kapatın. Android telefonda titreşimi kapatmak için Ses ve titreşim menüsündeki Çağrı ve bildirim ekranındaki ayarı değiştirebilirsiniz.

Google Gboard titreşim kapatma

Sistem Dili Ayarları’na dokunun ve Gboard sanal klavye tercihlerini girin. Dokunsal geri bildirim işlevleri, giriş ayarının altında görüntülenir. Burada anahtarı “kapalı” konuma getirin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir