Android telefonumda arayanın adını nasıl kapatabilirim? Android telefonlarda klavye tuş sesleri nasıl açılıp kapatılır?

Google’ın 2008 yılında piyasaya sürdüğü Android işletim sistemi, günümüzde teknoloji dünyasının birçok alanında akıllı telefon kullanıcılarına kolaylık ve işlevsellik sağlamaya devam ediyor. Geliştirilmekte olan teknoloji ile Android işletim sistemi, kullanıcılara her gün çeşitli işlevsel yeni özellikler sunuyor.

Android işletim sistemi, ilk çıkış tarihi olan 2008’den bu yana her gün 10’dan fazla güncelleme ile geliştirilmekte ve günümüz teknoloji dünyasında birçok akıllı telefon markalı cihazda yer alıyor.

Çoğu kullanıcı bu özelliklerin çoğuna günlük yaşamlarında ihtiyaç duyar ve bunları kullanır. Ancak ne yazık ki bazı akıllı telefon kullanıcıları Android işletim sisteminin bazı özelliklerine aşina değil veya bunları nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar.

Bu makalede Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarına Android işletim sisteminde “klavye tuş sesi” özelliğini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Android işletim sistemini çalıştıran akıllı telefon kullanıcıları, bir uygulamaya dokunduklarında dokundukları tüm tuşları duyar. Android işletim sistemi tarafından sağlanan bu özellik, cihazınızda veya herhangi bir uygulamada mesaj yazarken klavyenizdeki bir tuşa her bastığınızda bir tık sesi duymanızı sağlar.

Android cihazlarda uygulamalar nasıl sıfırlanır?

Bu özellik kullanıcılara pek çok kolaylık sağlamakta ve birçoğu kullanmayı tercih etmektedir. Ancak, ilgili özellikler bazı kullanıcılar için çok can sıkıcı olabilir. Özellikle gürültülü ortamlarda cihazı kullanan kullanıcılar bu sesi her ortamda çok rahatsız edecektir. Bu nedenle Android işletim sistemini kullanan bazı akıllı telefon kullanıcıları cihazlarında bu tuş sesi özelliğini kapatmayı tercih ediyor.

Android işletim sistemi de kullanıcılara bu seçeneği sunuyor. Kullanıcılar, istedikleri zaman akıllı telefonlarında Android işletim sisteminin bu özelliğini kolayca devre dışı bırakabilirler. Bu özelliği istemiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek kapatabilirsiniz.

Android telefonlarda klavye tuş sesleri nasıl kapatılır?

Android Telefonunuzdaki tuş takımı tuş tonunu kapatmak için;

  • 1- Öncelikle cihazınızın Ayarlar kısmına gidiniz.
  • 2 -Seçenek Ayarları altında, Ses ve Titreşim’e dokunun.
  • 3 -Açılan sayfada Sistem Sesi / Titreşim Kontrolü’ne gidin.
  • 4 -Karşılık gelen özelliği devre dışı bırakmak için, görünen sayfada Klavye seçeneğinin yanındaki etkin düğmeye dokunun.

Android telefonlarda klavye tuş sesleri nasıl açılır?

Android telefonunuzda klavye tuş sesini açmak için; cihazınızda ”ayarlar” kısmına gidin. Ayarlar sayfasından ”Sesler ve titreşim” seçeneğine dokunun. Ardından çıkan sayfada Sistem Sesi / Titreşim Kontrolü seçeneğine gidin. Son olarak, ilgili özelliği etkinleştirmek için yeniden açılan sayfada Klavye seçeneğinin yanındaki düğmeye dokunun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir