Akıllı cep telefonlarınızda PIN kodu kullanıyorsanız ve bir gün bunu unutursanız, SIM kartının kilidini açmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir. SIM kartınızda rehberde yer alan kişiler gibi kişisel verilerin saklandığını düşünmek gerekirse, PUK kodu son derece önemlidir. SIM katı kilidini açma işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız sizde yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Kilitlenen SIM nasıl açılır? (Android Telefon)

Burada uygulanacak olan işlemler neredeyse tüm Android cihazlarda aynı şekilde seyreder. Bu sebeple de Samsung, Huawei, OnePlus veya başka bir üreticiden bir akıllı telefonunuz olsa bile adımlar sorun olmamalı.

Önce, PUK Kodu nedir ve nerede bulunur?

PUK, kişisel kilit açma anahtarının (Personal Unblocking Key) kısaltmasıdır. Bazen PUC olarak yani kişisel blokaj kaldırma kod olarak da adlandırılır. Cihazınızı açarken veya SIM PIN kodunu değiştirme veya çıkarmaya çalışırken akıllı cep telefonunuza üç kez yanlış PIN kodu girerseniz, SIM kartınız PUK kilitli hale gelir. PUK kodu, SIM kartının kilidini açmanın alternatif yolu oluyor. PUK kodu size verilen SIM kart ambalajında yer alır. Kaybettiyseniz müşteri hizmetlerine başvurabilirsiniz.

Android SIM kartınızın kilidini açmak için PUK Kodunu kullanın

SIM kilidini üç kere yanlış girdiyseniz SIM kartınız kitlenebilir. Cihazın kilidini açmak için operatörünüze başvuru yapabilirsiniz. Fakat cep telefonunuz şimdi PUK ekranını göstererek “SIM kalıcı olarak kullanılamaz hale gelmeden önce 10 deneme hakkınız kaldı” diyecek ve “SIM KARTINIZ PUK KİLİTLİ.” olacak. SIM’inizin PUK kodunu girin ve devam etmek için onay işaretine basın. Doğru olduğunu düşündüğünüz PUK kodunu girdikten sonra, Android akıllı cihazlarınız SIM’inizin mevcut PIN kodunu siler ve sizden yeni bir tane daha ayarlamanız beklenir. İstenen PIN kodunu girin ve onay işareti düğmesine dokunun. Bu işlemleri yaptığınız anda akıllı telefonunuzun kilidi açılır. Android cihazınız mobil ağınıza bağlanana kadar birkaç saniye bekleyin. Sol üst köşede listelenen mobil operatörünüzü gördüğünüzde işlem tamamdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir