Apple analisti olarak çalışan bir kişi, Apple Vision Pro VR gözlüğünün fabrikadan tamamen kullanıcıya özel üretim lenslerle çıkarılabileceğini ifade etti. Apple, gelecekteki sanal gerçeklik başlıklarının bundan böyle daha ufak, hafif yapıda ve kişiye özel şekilde üretilebileceği bir güncellemeyi gözden geçirmeye başladı. İşte detaylar!

Bundan Sonra Çıkacak Apple Vision Pro Özelleştirilebilir mi Olacak?

apple vision pro

Apple analisti Mark Gurman’ın Power On adlı Bloomberg bülteninde, gelecekteki Apple Vision ürünlerinin kullanıcıların görme bozukluklarına göre üretileceği bilgisi alındı. Birinci nesil Vision Pro başlıkların tanıtılması ile Apple firmasının böyle bir özelleştirmeyi nasıl pratiğe dökebileceğini araştırdığına dair bilgiler ortaya çıkmış oldu.

Apple’ın bu özel yaklaşımı, görme bozukluğu sorunu ile mücadele eden kişiler açısından son derece faydalı olacak gibi görünüyor. Her başlıkta kişisel gereksinimlere göre lensler yer almış olacak. Böylelikle görme düzeyinize göre bir ürün satın alabileceksiniz. Optik bir gözlük satın almak gibi düşünebilirsiniz. Fakat kişiselleştirme konsepti birtakım zorlukların da oluşmasına neden olabilir.

Akla ilk gelen ise şu olur: Bir ürünü kişiselleştirmek, maliyeti arttırır. Satılmasını da zorlaştırır çünkü bu ürün kişiye özeldir. Sizin göz numaranıza sahip olan bir ürünü başkasına satamazsınız. Apple, şu anda bu tür zorlukları da göz önüne alarak bir çalışma yapmalıdır diye düşünüyoruz. Aksi halde bu tür bir ürünün üretimi yarardan çok zarar getirebilir. İlerleyen günlerde her şey daha da netleşir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir