Dijital olarak yeteneklerin sergilenmesini sağlayan mobil uygulama hem portfolyo oluşturulmasına hem de kullanıcıların dijital çalışmalarını geliştirmesini sağlıyor.

Dijital ortamda sanat eseri oluşturma fikri eğer hoşunuza gidiyorsa bu konuda çok fazla seçeneğin yer aldığını söylemek mümkün. Dijital olarak yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz ve sergileyebileceğiniz birbirinden farklı 10 uygulamayı sizler için derledik.

Kendinizi sanatçı gibi hissedeceğiniz 10 uygulama

Behance

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 1

Listenin ilk sırasında Adobe tarafından geliştirilen ve yıllar geçmiş olmasına rağmen popülerliğini koruyan Behance var. Ücretsiz olarak kullanılabilecek olan bu uygulamada diğer kullanıcıların portföylerine göz atarak ilham almanız ve kendi portfolyonuzu oluşturmanız mümkün. Yeni bir çalışma için ilham almanız gerektiğinde konu ile ilgili platformda arama yapmanız dahi yeterli. Fotoğrafçılıktan grafik tasarımına kadar her alanda çalışan için platform uygun.

Döviz kazanabileceğiniz 20 web sitesi

Pixiv

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama

Çizimler üzerine yetenekli olanlar için daha uygun olan bu platformda mangalar, romanlar ve çizimler gibi bölümler bulunuyor. Kendini geliştirmek ve ilham almak isteyenlerin kullanabileceği bu platformda da yine pek çok farklı online portföy seçeneği bulunuyor.

DailyArt

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 1

Daha çok tarih odaklı olarak sanat eserlerine odaklanan uygulamada, pek çok farklı bilgi ve görsel bulunuyor. Premium versiyon alındığı takdirde pek çok farklı araca ve özelliğe erişim sağlayabilecek olan kullanıcılar, her gün öne çıkarılan sanat eserinin tüm detaylarını öğrenebiliyor.

DeviantArt

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 2

İlham alabileceğiniz bir diğer uygulama olan DeviantArt, büyük bir topluluk olarak dünya genelinde popüler durumda. Beğendiğiniz ve takip etmek istediğini sanatçıları takip edebileceğiniz bu platformda, üstelik kendi projelerinizi sergilemeniz de mümkün.

Art Prompts

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 4

Yaratıcılık üzerine odaklanan platform, Android uygulamasına da sahip. Örnek sanatçılar seçerek onların eserlerine benzer eserler yapmaya çalışacağınız bu programda, eğitici pek çok bilgi bulunuyor. Üstelik insanlardan hayvanlara kadar geniş bir kategori de mevcut.

Super Me

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 2

Listenin bir sonraki uygulaması ise özellikle çizgi filmlere odaklanan ve avatar yapmayı sevenlere hitap ediyor. NFT tasarımları için kullanılan uygulamada, özel araçlar sayesinde çalışmalar yapmak oldukça kolay.

Art Station

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 5

Özel topluluğa ve zengin bir kütüphaneye sahip olan Art Station, portföyünü geliştirmek ve sergilemek için tercih edilebilecek bir diğer seçenek. Özel filtreleri ile farklı çalışmalar yapmanıza imkan sağlayan uygulamada üstelik sanat eserleri ve sanatçılar ile ilgili zengin bilgilere yer veriliyor.

Assembly

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 6

Sektörün en yeni uygulamalarından birisi olarak kabul edilecek Assembly ise vektörel tasarımlara odaklanıyor. Basit araç ve ara yüzü sayesinde vektörel tasarım yapmak isteyenlerin kolay bir şekilde çalışma yapmasına imkan tanıyan Assembly, amatörlerden profesyonellere kadar herkese hitap ediyor.

Google Arts & Culture

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 7

Google desteğine sahip platform; çok fazla ülkede desteklenmesi, sanata, tarihe ve kültürel alanlara yönelik değerli bilgiler sunması ile öne çıkıyor. Özel araçları ile çalışmalarınızı daha da zengin hale getirebileceğiniz platformu sadece bilgi almanız ve bu amaçla kullanmanız da mümkün.

Procreate

kendinizi sanatci gibi hissedeceginiz 10 uygulama 8

Listenin son sırasında ise Procreate adlı platform yer alıyor. Araçları ve özellikleri ile çizim programı olarak kullanabileceğiniz uygulamada, üstelik tablet gibi farklı cihazlara özel kalem desteği de bulunuyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir