Freelance olarak çalışmak, ek gelir elde etmek, ürün & hizmet satmak, ya da yurt dışında bağlantılar kurarak kendini geliştirmek isteyenler için yurt dışında pek çok farklı seçenek mevcut.  İşte çalışmalarınızla döviz kazanabileceğiniz 20 web sitesi ve bazı ipuçları.

Türkiye’de de benzer pek çok farklı sistem olsa da yabancı siteler üzerinden yapılan işler, genellikle dolar ile ödeme alındığından dolayı çok daha kazançlı. Yabancı dili olan ve küçük görevler yaparak dahi kazanç elde etmek isteyenler, alternatifleri değerlendirebilir.

İşte döviz kazanabileceğiniz 20 web sitesi

1.      AirPair

Yazılımcılara odaklanan AirPair, yazılım üzerine farklı işlerin yapılabildiği bir platform. Küçük projelerin de yer aldığı AirPair’de üstelik yazılımcılar için özel kaynaklar ve içerikler de mevcut.

Web adresi: http://airpair.com

2.      OnlineJobs PH

Filipin merkezli olan OnlineJobs PH ise çok daha kapsamlı bir freelance sitesi. İnternet üzerinden yapılabilecek hemen her işin yer aldığı sistemde özellikle yabancı dilde içerik yazanlar için cazip fırsatlar var.

Web adres: http://onlinejobs.ph

3.      Simply Hired

İş bulmanın yanı sıra freelance işler için de popülerlik kazanan Simply Hired, sıkı takip ile online iş fırsatlarının yakalanabileceği bir kaynak.

Web adresi: http://simplyhired.com

4.      Toptal

Son yıllarda adını çok daha fazla duyurmaya başlayan Toptal, belirli bir alanda uzmanlığı olan kişilerin müşteri ağını geliştirebileceği bir merkez.

Web adresi: https://www.toptal.com/

5.      Dice

İş ve kariyer odaklı olan sistem, online işlerin de yayınlandığı bir platform olduğu için listede yer alıyor. Profili oluşturduktan sonra yeteneklerini ekleyerek işlere başvuru yapabilirsiniz.

Web adres: http://dice.com

6.      Metafilter

Alterantifleri de değerlendirmek isteyenler için listeye giriş yapan Metafilter, özel forum alanları ve kaynaklarıyla gelişmeye açık olanlara da hitap ediyor.

Web adresi: http://jobs.metafilter.com

7.      99 Designs

Freelance iş siteleri arasında uzun yıllardan beri yer almayı başaran 99 Designs, grafik odaklı. Tasarıma meraklıysanız ya da bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız küçük işler alarak iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Web sitesi: https://99designs.com/

8.      Dribbble

Tasarım alanındaki bir diğer seçenek olan Dribbble, portfolyo oluşturulabilecek araçlara da sahip. Böylece çalışmalarınızı sergileyerek yeni müşteriler de kazanabilirsiniz.

Web adres: http://dribbble.com

9.      Envato

Rekabetin en üst düzeyde olduğu platformlardan birisi. Freelance iş bulmaktan ziyade yaptığınız projeleri yayınlayarak satabileceğiniz Envato, WordPress eklentilerinden temalarına kadar zengin bir satış ağına sahip.

Web sitesi: https://www.envato.com/

10.  Smashing Magazine

Web tasarım ve geliştirme üzerine olan Smashing Magazine, hem iş hem de kendini geliştirmek isteyenlere cazip seçenekler sunuluyor.

Web adresi: http://jobs.smashingmagazine.com

11.  Behance

Eskisi kadar rağbet olmasa da alanın en popüler sitelerinden birisi olan Behance, kreatif işler yapmak ve paylaşmak isteyenler için tercih edilebilir.

Web adresi: http://behance.net

12.  Slack Overflow

Yazılımcıların rehber sitelerinden birisi olan Slack Overflow, listenin en güçlü adaylarından birisi.

Web adresi: http://stackoverflow.com/jobs

13.  Sologig

IT ve mühendislik alanına yönelik kurulan ve bu nedenle daha niş bir alan olan Sologig, benzer alanlarda yurt dışı bağlantıları kurmak isteyenler tarafından tercih edilebilir.

Web adresi: https://www.sologig.com/

14.  FreelanceWriting

Yazı odaklı olarak açılan ve kısa sürede dünyanın dört bir yanından içerik yazarlarını bir araya getiren Freelance Writing, yabancı dilde içerik üretebilenler için cazip fırsatlar sunuyor.

Web adresi: https://www.freelancewriting.com

15.  Freeup

Zengin bir hizmet ağı olan Freeup, online kazanç sağlanabilecek alanlardan birisi. Farklı alanlarda yetenekleriniz varsa, Freeup ideal bir seçim olacaktır.

Web sitesi: https://freeup.net/

16.  CrowdSurf

Yazı odaklı bir diğer platform ise CrowdSurf. “Yazmaktan ve okumaktan zevk alıyor musunuz? Biraz ekstra para kazanmak mı istiyorsunuz yoksa esnek çalışmaya ihtiyacı olan bir öğrenci misiniz? Sizinle çalışmak istiyoruz!” denilerek tanıtımı yapılan sistem, yeni kişileri arıyor.

Web sitesi: https://crowdsurfwork.com/

17.  Bark

İngiltere merkezli hizmet alma sitesi Bark içinde Web Tasarım işlerinin yanı sıra farklı kollardan hizmet işlerini de bulabilirsiniz.

Web sitesi: https://www.bark.com/en/gb/

18.  RareJob

İngilizce üzerine ders vermek ve kazanç elde etmek isteyenler için açılmış olan Rarejob, kendini geliştirmek isteyenlere de seçenekler sunuyor.

Web sitesi: https://www.rarejob.com.ph/

19.  Tutor

Farklı alanlarda eğitmenlerin yer aldığı Tutor’da siz de bir eğitmen olarak yer alabilir ve kazanç sağlayabilirsiniz.

Web adresi: https://www.tutor.com/

20.  Craiglist

İş ilanlarının yayınlandığı platformda yeteneklerinizle ilgili ilanlara başvuru yaparak yeni işler, bağlantılar kazanabilirsiniz.

Web sitesi: https://sfbay.craigslist.org

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir