Akıllı cep telefonunuzun ekranında yer alan kılcal çiziklerin kendi kendine onarıldığını bir düşünsenize; harika olmaz mıydı? Tabii siz telefon kılıflarınızı ve ekran koruyucunuzu kullanmaya devam edin; bahsi geçen konu henüz gerçekleşmedi. Detaylara birlikte göz atalım.

Kendi Kendini Tamir Eden Ekran Ne Zaman Gelecek?

ekranı kırılmış bir iphone
ekranı kırılmış bir iphone

iPhone 15 modelleri ile birlikte gelen titanyum çerçevenin yanında arka cam gibi bölgelerin onarımı için hayli fazla ücret talep ediliyor. Bu gelişme ile tamirat ücreti konusunda herkes kendini rahat hissedecek, bu masraftan kaçınılmış olacak. Buna karşın iPhone 15’in ön ve arka bölgelerinin camdan yapılmış olması yeni telefonlar çok dayanıklı malzemelerle üretilse bile bazen kırılmalara neden olabilmektedir.

Bu sebeple kendi kendini onaran cam gelene dek koruyucu kılıf kullanmaya devam etmelisiniz. Fakat Apple ve öteki akıllı telefon üretici firmaların kılcal çizikleri kendi kendine tamir eden ekran geliştirmesi sayesinde bu durum kökten değişebilir. Geçtiğimiz birkaç senelik süreç içerisinde konuya dair sayısız söylenti duyduk. Ama herhangi bir gelişme görememiştik.

ExtremeTech tarafından bildirilenlere göre İngiliz araştırma firması CCS Insight, yeni yayınlanan 2024 tahminleri kitapçığında da bahsi geçen yenilikten söz etmeden geçmiyor. Firmanın analistleri, 2028 senesine dek kendini onaran ekranları piyasaya sürecek diyor. Önümüzdeki bu beş senelik süreçte sizce de bu konuda adım atılacak mı? Merakla bekliyoruz. Böyle bir gelişme yaşanırsa akıllı telefon dünyasında yer yerinden oynar gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir