Sony’nin PlayStation konsolunun yaratıcısı olarak da bilinen Ken Kutaragi, Metaverse hakkında beklenmedik bir açıklama yaptı.

Sony ve PlayStation denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Ken Kutaragi, PlayStation 4’ün çıkışından kısa bir süre önce Sony’deki görevinden resmen istifa etti. O zamandan beri oyun ve teknoloji pazarlarında aktif olmadan danışmanlık hizmeti veren Kutaragi, bu günlerin en popüler konularından biri olan Metaverse hakkında konuştu ve bu noktada sanal gerçekliğin oldukça anlamsız olduğunu belirtti.

Ken Kutaragi Metaverse’i sevmiyor

1950’de doğan Ken Kutaragi, Sony Interactive Entertainment’ın uzun süredir lideri ve CEO’suydu. “PlayStation’ın Babası” olarak da bilinen Kutaragi, ilk PlayStation, PS2, PSP ve PlayStation 3 dahil olmak üzere birçok konsolun üretiminde yer aldı. Ken Kutaragi, aynı zamanda Nintendo’nun ünlü konsolu SNES için ses işlemcisinin tasarımcısıydı.

Ken Kutaragi uzun süredir teknoloji dünyasında aktif rol oynamamakla birlikte çeşitli firmalara danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Son olarak, Bloomberg ile yaptığı röportajda Kutaragi, gerçek dünyada kalmanın önemli olduğunu ve Metaverse gibi her şeyi yarı-gerçek hale getirmenin amacını anlayamadığını söyledi.

Metaverse arsaları sahibinden.com’da satılmaya başladı

Kutaragi, insanların gerçekte olduklarından daha gösterişli avatarlar olmak istemelerinin garip olduğunu ve anonim mesajlar gönderen bir web sitesinde olmaktan pek de farklı olmadıklarını savundu. Son olarak PSVR 2 ve Quest 2 gibi sanal gerçeklik setlerinden bahsederken Kutaragi, bu tür donanımların insanları gerçek dünyadan izole ettiğini ve onları kabul etmediğini açıkladı. PlayStation’ın babası, VR gözlüklerinin tek kelimeyle “sıkıcı” hissettirdiğini açıkladı.

Peki siz Ken Kutaragi’nin sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce sanal bir dünya kurmak gerçeğinden daha mı etkili olacak yoksa sanal dünya gerçekliğimizi değişitirebilecek izler mi taşıyor? Düşüncelerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir