Türkiye’de paya dayalı kitle fonlama sisteminin lider şirketi fonbulucu’da yüksek bir atama yapıldı. Şirketin Yatırım İlişkileri Direktörü olarak görev yapan Kemal Payza, şirketin Co-CEO’luğuna yükseldi.

fonbulucu, Türkiye’yi paya dayalı kitle fonlama sistemi ile tanıştıran şirket oldu. Bugünlerde fonbulucu’da üst düzey bir atama gerçekleştirildi. fonbulucu, yeni nesil yatırım merkezinin kuruluşundan bugüne değerli pozisyonlarda görev yapan ve uzun zamandır da şirketin Yatırım Direktörü olarak görev alan Kemal Payza’yı şirketin Co-CEO’su yaptı.

Kemal Payza, fonbulucu ve ortaklarının büyüme stratejilerine bağlı olarak küreselleşme süreçleri üzerinde çalışacak.

fonbulucu Co-CEO’su Payza, profesyonel hayatına bankacılık sektörü ile başladı

2012 yılında İstanbul Üniversitesi’nin İngilizce İktisat bölümünden mezun olan Kemal Payza, profesyonel çalışma hayatına bankacılık sektörü ile başladı. Payza, sekiz yıl boyunca yerel ve uluslararası bir çok proje ve ürünün fikir aşamasından ilk kullanıcısına ulaşmasına kadar bir çok önemli rol üstlendi.

Kemal Payza, teknoloji, dijital ürün, finans ve girişimcilik gibi bölümlerin bir araya geldiği yüksek enerjili ekosistem içerisinde Avrupa’da dijital bankacılık, kurum içi girişimcilik, startup hızlandırma programları ve açık bankacılık gibi alanlarda çalıştı. Ayrıca Payza, paya dayalı kitle fonlaması, açık finans, finansal teknolojiler ve girişimcilik araştırmaları ile biliniyor.

2023’ün Mayıs ayı itibariyle fonbulucu Co-CEO’su olarak görev yapmaya başlayan Kemal Payza, aynı zamanda fonbulucu ortağı olan yatırım şirketi Reinves Capital’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir