Atık karbondioksiti dönüştürme işlemi ile yüksek kaliteli kimyasal hâline getiren ViridiCO2, düzenlenen tohum turunda 3.3 milyon euro yatırım aldı.

Atık karbondioksiti yüksek kalitede olarak kimyasal dönüştüren şirket düzenlenen tohum turunda 3.3 milyon euro yatırım aldı. Tur, EQT Ventures liderliğinde düzenlendi.

Karbon emisyonlarını azaltma ve net sıfıra ulaşma ihtiyacı zamanda daha arttı. Küresel ısınmayı Paris Anlaşması ile uyumu tutmak için emisyonların 2030 yılına kadar yüzde 45 oranında azaltılması aynı zamanda 2050 yılına kadar net sıfır hedefine ulaşılması gerekilenler arasında. Emisyonları azaltmak anahtar olsa da, plastikler ve diğer petrokimya bazlı ürünler olduğu yerde duruyor. Bu malzemelere gezegen dostu bir şekilde nasıl erişebileceğini düşünme fikri ViridiCO2 aracılığıyla geliyor. Girişim, normalde atmosfere salınacak olan karbondioksiti yüzey aktif maddeler, plastikler ve küçük moleküller gibi değerli kimyasal ürünlere dönüştüren bir çözüm geliştirdi.

Kuruculardan Dr. Daniel Stewart’ın araştırması olan ViridCO2 teknolojisi, endüstri kullanıcılarının fosil yakıt kaynaklı petrokimyasalların hammadde olarak kullanımı sırasında anında yüzde 50 oranında azaltması ile biliniyor. Aynı zamanda CO2 ile değiştirmesine olanak tanıyor. ViridiCO2 kurucu ortağı aynı zamanda CEO’su olan Daniel Stewart bazı söylemlerde bulundu. Formülasyon ve kimya endüstrileri dünyanın en büyük kirleticileri arasında yer alıyor. Birçoğunun 2050’ye kadar karbon nötrlüğüne ulaşması gibi önemli bir hedefi bulunuyor. ViridiCO2, kimya endüstrisinin karbondan arındırılmasına yardımcı olmaya da odaklanıyor. Stewart görüşlerine devam etti ve CO2’i doğru ve iyi şekilde kullanarak sürdürülebilir ürünler oluşturmak ve yeni bir gelir kaynağı için harcandığını belirtti. Son olarak da teknolojide yüksek emisyonlu kimyasallar endüstrisi tarafından kullanımının gerçekleşmesi, fosil yakıtlı petrokimya bazlı malzemelere olan bağımlı durumu da azaltmış olduğunu belirtti.

Girişim, 2021 yılından bu yana piyasaya sürüldüğünden beri kilogram üretim kapasitesini kanıtlamak için yaklaşımlarda bulundu. Kimyasal üreticisinin sitesinde doğrulamak için Innovate UK’den hibe yatırımın yanı sıra, Southampton mezunu olan yatırımcılardan da yatırım aldı. Yeni yatırım, girişim teknolojisini geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini hızlandırmak için kullanılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir