Kızılötesi Uzay Gözlemevi, James Webb Uzay Teleskobu (JSWT), bugün öğle saatlerinde, Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) fırlatma sahasından Arianespace Ariane 5 roketiyle fırlatıldı. Teleskop fırlatıldığı an, aynı anda NASA’nın YouTube kanalında yayınlandı. Peki James Webb Uzay Teleskobu’nun yolculuğu nasıl canlı izlenir?

Yeni uzay teleskopu, evrenin tarihini netleştirmek için araştırmalar yapacak. NASA’nın en büyük ve en güçlü uzay teleskobu James Webb Uzay Teleskobu, Dünya’dan 1,5 milyon kilometre uzaklıktadır. Güneşin etrafında dönüyor. Uzay teleskobunun nihai konumuna ulaşması yaklaşık 30 gün sürecek.

James Webb Uzay Teleskobu’nun Avrupa Uzay Üssü’nden yörüngeye fırlatılma anlarını dün NASA’nın YouTube kanalı üzerinden herkesin izleyebilmesi için canlı olarak yayınlandı.

Jeff Bezos, uzay şirketine daha fazla odaklanacak

Dün uzayın derinliklerini keşfetmek için bir yörüngeye girmek üzere fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, yolculuğuna başladı. Teleskobun fırlatılması tüm dünyada büyük bir ilgi çekti. Web sitesi sayesinde uzay severlerin bu yavaş ve sabırsız yolculuğunu takip edebilirsiniz.

Dünyaca ünlü teorik fizikçi Michio Kaku’nun “dünya dışı yaşamı tespit edebildiğini” söylediği James Webb Uzay Teleskobu’nun uzun zamandır beklenen fırlatılışı, dün Türkiye saati ile 15.20’de gerçekleşti. pirinç tarlası. 14 ülke ve 300’den fazla üniversite tarafından gelişimine katkıda bulunan teleskop, artık yolculuğunun başlangıcıdır.

James Webb Uzay Teleskobu’nun yolculuğunu izleyebileceğiniz site: Where Is Webb

NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi tarafından web sitesinde sunulan bilgiler anında güncellenecektir. Where Is Webb sayfasında roket konumları, kat edilen mesafe, hızlar ve yüzey sıcaklıkları hakkında birçok bilgi bulunur. teleskobunu taşıyan roketin bizden ne kadar uzakta olduğunu ve önündeki merdivenlerin

Dünya’dan teleskobun bulunduğu L2 yörüngesine kadar uzandığını görebilirsiniz. Seyahat rotaları ve varış noktanıza kalan mesafe gibi bilgiler en üstte görüntülenir. Bu makaleyi yazarken füze hareketinin %17’sini tamamlamış durumda. L2 yörüngesine ulaşmak için kalan mesafe 121.000 kilometredir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir