Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Twitter’ın kuruluşundan bu yana 16 yıl aradan sonra ilk kez şirketten resmi olarak ayrıldı.

Jack Dorsey Twitter CEO’luğu iddiaları hakkında açıklama yaptı

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’in süresi doldu. Dorsey, şirketin hissedarlar toplantısından sonra yürürlüğe giren değişiklikle Çarşamba günü Twitter’ın yönetim kurulundan istifa etti. Dorsey, geçen yıl CEO pozisyonundan ayrıldıktan sonra bir zamanlar Square, Block’a odaklanmak için Twitter’dan yavaş yavaş uzaklaştı. Dorsey, istifasının ardından 2022 genel kurul toplantısında görev süresinin sonuna kadar yönetim kurulunda kalacağını açıkladı.

iOS Twitter indirmek için
Android Twitter indirmek için

Yani Dorsey’in hükümetten ayrılma planı yeni bir karar değil. Aslında, CEO olarak görevinden ayrıldığından beri çalışıyor. Dorsey’in yönetim kurulundan ayrılması, Dorsey’in kuruluşundan bu yana şirketle resmi olarak ilişkili olduğu bir dönemin sonunu işaret ediyor. SpaceX ve Tesla milyarderi Elon Musk Twitter’ı satın almaya devam ederken, dünyanın önde gelen gerçek zamanlı sosyal ağı dramatik bir değişimin eşiğinde. Dorsey, 2006’dan bu yana 16 yıldır Twitter’a bağlıydı.

Dorsey, Musk’ın yerini alabileceğine inanıyor

Mevcut Twitter CEO’su Parag Agraval daha önce bir Twitter gönderisinde Musk’ın Dorsey’in yönetim kurulunda onun yerini almayacağını söyledi. Musk katılma teklifini şiddetle reddetse de. Ancak şirket, Twitter’ın en büyük hissedarı olduğu için hala onun fikrini soruyor. Buna ek olarak, Dorsey geçen yıl şirketten ayrıldığını ilk kez açıkladıktan sonra, Elon Musk’ın yerini almak için doğru kişi olduğuna ve şirkete inandığını söyledi.

Tüm bunlar olurken Elon Musk’ın Twitter’ı satın alıp almayacağı henüz belli değil. Hatırlayacağınız üzere Musk, bot hesapların hesaplama yönteminin doğruluğuna dair şüpheler nedeniyle şirketin geçtiğimiz haftalarda Twitter ile olan anlaşmasını askıya aldığını söylemişti.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir