Jack Dorsey, kurucularından olduğu sosyal medya platformu Twitter’da ünlü risk sermayedarı Marc Andreessen tarafından engellendi.

Daha önce Dorsey, risk sermayesi endüstrisinin belirli köşelerini eleştirdi ve Anderson’ın kurucu ortağı Anderson Horowitz’e bazı özel açıklamalar yaptı. Bu hafta Dorsey, blok zinciri tabanlı İnternet’in potansiyel olarak yeni bir merkezi olmayan versiyonu olan “Web3” hakkında birden fazla görüş dile getirdi. Belki de en önemlisi girişimci, Web3’ün “insanlar” yerine Andreessen gibi varlıklı risk sermayedarlarına ait olacağını belirtti. Twitter’da “Web3’ün sahibi değilsin” diye yazdı. “VC’ler ve sınırlı ortakları bunu yapıyor.

Jack Dorsey engellendi

Uyarılmasından asla kurtulamaz. Sonuç olarak, farklı hashtag’lere sahip merkezi bir varlıktır. “Ardından Çarşamba günü, Dorsey Twitter’a “Web3 kullanmam resmen yasaklandı” ve Anderson tarafından engellendiğini gösteren bir ekran görüntüsü yazdı. Onun tweet’i, Anderson tarafından da engellenen diğer birkaç tweet’i teşvik etti. Özel kullanıcılar benzer ekran görüntülerini paylaştı. Anderson. Facebook gibi şirketler tarafından erken bahislere milyarlarca dolar yatırdı ve bir gün Web3’ü destekleyebilecek teknolojiler geliştirmek için çalışan birkaç şirketi destekledi.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti

Anderson Horowitz web sitesinde “web3 Politika Merkezi” adlı bir alt başlık da var: “Biz daha iyi bir İnterneti hak ediyoruz” (Daha iyi bir İnterneti hak ediyoruz) “Tüm yanıtlara sahip değiliz, ancak politika yapıcılar ve sivil toplumla birlikte çalışmaya hazırız Bu güçlü yeni teknolojilerin nasıl kullanılacağına dair olumlu bir vizyon geliştirmek için diğer ortaklarla birlikte çalışın. topluma fayda sağlayacak araçlar,” dedi VC. Şirket yorum taleplerine karşı sessiz kalmayı seçti.

Web3 nedir?

Web3 hala belirsiz bir kavramdır, ancak fikir, birçok büyük kripto para biriminden ve değişmez jetondan veya NFT’lerin arkasındaki teknoloji olan blok zincirinden yararlanmaktır. Dünya çapında birçok girişimci, Web3’ü desteklemek için teknolojiler ve protokoller tasarlıyor ve inşa ediyor. Web1 ve Web2’yi takip eden Web3 savunucuları, günümüzün çevrimiçi platformlarının aşırı merkezileştiğine ve Amazon, Apple, Alphabet ve Facebook’un ana şirketi Meta gibi birkaç büyük İnternet şirketi tarafından yönetildiğine inanıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, 67,4 milyon Twitter takipçisinden herhangi biri olan Web3’ü gördüğünde, Dorsey, Andreessen Horowitz’in kontrolü altında olduğunu ima etti. Geçen ay Twitter CEO’luğundan istifa eden Dorsey, daha önce Square olarak bilinen ödeme girişimi Block’a odaklanmak için “aramda bir yerde” dedi. Web3 savunucuları, İnternet’in gücünün risk sermayedarlarının değil, insanların eline geçmesini istiyor. Birden fazla şirketi veya yatırımcıyı yönetmenin çok büyük ve önemli olduğunu düşünüyorlar. Günümüzde İnternet, küresel ekonomi için hayati öneme sahiptir ve nükleer santrallerden hastanelere kadar her şeyde önemli bir rol oynamaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir