Bitcoin geliştiricilerini davalardan korumak için kar amacı gütmeyen bir yasal savunma fonu kurulacak. Gönüllü avukatlardan oluşan bir fon ücretsiz hizmeti sunacak.

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın eski CEO’su Bitcoin destekçisi Jack Dorsey, Bitcoin geliştiricilerini son davalardan korumak için kar amacı gütmeyen bir yasal savunma fonu kuracak.

Dorsey’in Planı; Bu, kendisini Twitter’da “bitcoin bağımlısı” olarak tanımlayan Zack Voell’in paylaştığı bir e-posta dökümü sayesinde mümkün oldu. “Bitcoin topluluğu şu anda çok yönlü işlemlerin konusudur. Yargılamalar ve devam eden tehditler amaçlanan etkiye sahiptir. Bireysel sanıklar, adli yardımın yokluğunda teslim olmayı seçtiler. Dorsey, çoğu bağımsız açık kaynak geliştiricisinin yasal baskıya karşı özellikle savunmasız olduğuna dikkat çekiyor.

Gönüllü avukattan oluşan fon, ücretsiz olarak hizmet veriyor

Dorsey, Bitcoin geliştiricilerine artan yasal muhalefete karşı “geliştiricilerin kendilerini korumalarına yardımcı olmak” için “koordineli resmi” bir savunma sistemi oluşturmak istiyor gibi görünüyor.Bitcoin Yasal Savunma Fonu’nun, Bitcoin yazılımı ve varlık geliştirmenin tüm yönleri üzerinde çalışan geliştiricileri desteklemesi bekleniyor. Dorsey’in e-postası dikkate değerdir ve Lightning Network, Bitcoin Privacy Protocol ve daha fazlasına özel olarak odaklanır.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti

Bu fon, müşterilerin hukuk danışmanları bulmasına ve elinde tutmasına, Bitcoin ve blockchain yasal sorunlarıyla ilgili davalar için genel yasal stratejiler geliştirmesine ve ilgili dava masrafları için fon toplamasına yardımcı olur. Dorsey, organizasyonu “geliştiricilerin gerektiğinde kullanabilecekleri ücretsiz, gönüllü bir seçenek” olarak tanımlıyor.

“Gönüllü ve yarı zamanlı bir hukuk birliğinden” oluşan Bitcoin Legal Defense Fund tarafından başlangıçta ele geçirilen özel durumlar, yönetim kurulu tarafından belirlenir. Fonun ilk görevi, kendi kendini “bitcoin yaratıcısı” ilan eden Craig Steven Wright’ı içeren lale ticareti vakasıdır. “Güvenlik misyonunu güvenlik misyonunu ihlal etmekle suçlayan bazı geliştiriciler” aleyhindeki davalar, şu anda işlevsel olmayan rezil borsa tarafından yargılanıyor.

Şimdilik içeriden sağlanacak olan fon için ‘The Block’ CEO’su fonun faaliyetleri için ilerleyen zamanlarda ek para toplamaya çalışmadığını ama daha fazla yasal işlem ya da personel için ödeme yapmak içingerekirse yönetim kurulunun talimatıyla bu ödemelerin gerçekleştirileceğini de açıkladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir