İtalyan otomotivin dev markalarından biri olan SWM ATMO Grubu ile birlikte Türkiye Pazarına giriş yapıyor. 2014 yılında Çin’in Shineray Şirketi tarafından satın alınan markanın SUV ve hafif ticari araba modellerini İtalyan-Alman iş birliği ile yapmaktadır. İlk kez 2013 yılında farklı bayilikleri satın alarak bu pazara adım atan ATMO grubu bu kez de Aralık ayı itibari ile SWM Markasını pazara getiriyor. 

İtalyan-Alman İş birliği SWM Türkiye’ye geliyor

Bu güne kadar 300 binleri aşkın araç üretimi yapan SWM, ilk kez 1971 yılında İtalya’da kurulmuştur ve yıllarca edinilen birikim ve tecrübeleri ile bu kez Türkiye Pazarında yerini almayı hedeflemiştir. ATMO Grubun CEO’su Anton Chernov İtalyan-Alman işbirliği olan SWM Marka araçların Türkiye’de büyük rağbet göreceğine dair inançlarının tam olduğu ve SUV model araçların piyasaya hareketlilik getireceğine inandıklarını ifade etti.

Bayilik sürecini hızlandırmak için görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Chernov, yüksek kalitesi ve plug-in hibritler ve elektrikli araçlar ile harika teknolojisi ile piyasada sükse yapacaklarını inandığını belirtti. SWM Denizaşırı Ülkeler Genel Müdürü Li Guo de sergileyecekleri satış tutumları ile Türkiye’deki alıcılara hitap edebileceklerini ve Türk müşterilerine öncelikli davranacaklarını söyledi.  

Doğu-Batı Sentezi SWM

1971 yılında İtalya’da kurulan marka daha sonra serüvenine 2014 yılında Çinli Shineray Holding tarafından alınması ile devam etmiştir. 2016 yılında ise SWM Motor olarak Brilliance Shineray Chongqing Automobile Co. Ltd. bünyesine dahil edilen SWM’nin tasarım ofisi Milanoda’yken Ar-Ge Merkezi Çin’in Chongging şehrinde bulunmaktadır bu da doğu batı sentezi olmasını ve her iki tarafın ileri teknolojilerinin birleştirilmesini sağlamaktadır.

SWM grubunun AR-Ge Merkezinde BMW’nin eski kalite direktörü Franz Gollman ve diğer tasarımcıların da bulunması SWM araçlarının kalitesini arttırmakta ve Avrupa standartlarına uygun hâle getirmektedir.  

swm

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir