Farklı video ve sızıntılar ile tanıtım öncesi konuşulmaya başlanan HarmonyOS 3 resmen tanıtıldı. İşte HarmonyOS 3 özellikleri.

Huawei’nin yeni işletim sistemi için yeni bir dönem başladı. Yapılan tanıtım ile HarmonyOS 3 duyurulurken, önceki versiyona göre önemli değişikliklerin yapılması dikkatlerden kaçmadı. ABD ile yaşanan sorunlar nedeniyle şirketin sektörden dahi çekileceği ihtimaller dahilindeydi. Ancak Huawei, zor olanı başarma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

İşte HarmonyOS 3 özellikleri

HarmonyOS 3 ile sistemin daha fazla cihazda çalışmasının önü açıldı. Üstelik cihazlar arasındaki bağlantılarda da işletim sisteminde yenilikler yapıldı. Bu sayede akıllı gözlüklerden yazıcılara, otomobillerden diğer akıllı cihazlara bağlantı çok daha kolay ve sorunsuz şekilde yapılabilecek.

Bilgisayarlarında telefon kullanmak ve farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için artık daha fazla destek sağlanıyor. İsteyen kullanıcılar, bilgisayar ekranlarını ikiye bölerek aynı anda hem bilgisayar hem de telefon deneyimi yaşayabilir.

resmen tanitildi iste harmonyos 3 ozellikleri 3
HarmonyOS 3 özellikleri ile widget sistemi geliştirildi

Widget alanında yapılan yenilikler ise esnek ve kişiselleştirilebilecek widgetlar yer alıyor. “Servis widget”ları olarak adlandırılan yeni özelliklerde, widgetlara metinler eklemek, çıkartmalar ile süslemek mümkün. Net bir sayı verilmese de çok sayıda widget desteğinin sağlanacağı duyuruldu.

HarmonyOS 3 özellikleri

Ana ekran düzeninde ise tamamen kişisel bir deneyim yaşanması hedefleniyor. Bu kapsamda ise Huawei akıllı ana ekran düzenine geçmiş durumda. Özel şablonlar arasından seçim yapabilecek kullanıcılar, bu şablonları kişiselleştirilebilecek.

Huawei P50 Pro HarmonyOS güncellemesi alabilecek mi?

Bunların yanı sıra gizlilik merkezi, güvenlik merkezi gibi yeni alanlar ve özellikler açılmış durumda. Sistem ile ilgili daha fazla detay ve güncel bilgiler için Huawei resmi sitesine göz atabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir