Sosyal medya devi Facebook, bugün sabah saatlerinde şirketler için sosyal medya hesaplarının kolay yönetimini sağlayacak olan yeni bir uygulama yayınladı. Facebook Business Suite adına sahip olan bu yeni uygulama ile Facebook, Instagram ve Messenger’i yönetmek mümkün olacak. Sosyal medya devinin pazardaki en önemli isimlerden birisi olduğu açık bir şekilde biliniyor. Şirketin hem kendi adına sahip hem de, Messenger ile Instagram ve WhatsApp gibi çeşitli servisleri bulunuyor.

Marka, şimdi ise şirketleri için Facebook Business Suite uygulamasını sunuyor. Bu uygulamanın amacı olarak ise sosyal medya hesaplarının daha iyi kontrolü ve tek bir uygulama üzerinde kolay yönetimi oluyor.

İşletmelere özel yeni sosyal medya aracı

2 1600384803

Sosyal medya platformları son dönemde dünyanın en büyük alışveriş merkezi haline geldi diyebiliriz. Artık arama motorlarında ön plana çıkmak yerine sosyal medyada yüksek kitlelere hitap etmek daha önemli bir hal almaya başladı. Durum böyle olunca ise sosyal medya platformları çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Facebook’da yeni sunacağı bir uygulaması ile kendisine ait servislerin daha kolay yönetilmesini sağlayacak. Facebook Business Suite sahip olan bu uygulama ile işletmenin önemli güncellemeleri görebilmesi ve gönderi zamanlaması gibi yeteneklere sahip olacak. Diğer yandan Facebook ve Instagram’dan gelen bildirimleri de buradan görebilecekler.

Bu özelliklere ek olarak bu yeni uygulama, sosyal medya etkileşimlerinden gelen içgörüleri de şirketlere sunuyor. Uygulama üzerinden reklam oluşturmak ve planlamak da mümkün olacak. Uygulamayı kullanmak için şirketlerin ilk olarak Facebook ve Instagram hesaplarını işletme hesapları ile bağlamaları gerektiğini belirtelim. Facebook’un bu yeni uygulamasının ayrıca masaüstü versiyonu da olacak. Business.facebook.com adresi üzerinden bu yeni servisten faydalanılabilecek. Mobil tarafta ise kullanıcılar var olan Sayfalar Yöneticisi uygulamasında Business Suite’e dahil olmak için opsiyon görecekler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir