Akıllı telefonlar başta olmak üzere çip üretiminde en etkin firmalardan birisi TSMC olsa da bu alanda rekabet günden güne artıyor. Sektör ile ilgili gelen son raporlarda, Samsung’un ciddi bir hamle yaparak TSMC’nin bu alandaki etkinliğini sonlandırabileceği öne sürüldü.

Global olarak yaşanan çip krizi sonrasında farklı markalar tarafından çip üretimine başlandı. Çip üretiminde bugüne kadarki süreçte farklı planlamalar yapılırken en etkin markalardan birisi Samsung oldu. Samsung hakkında gündeme gelen raporlarda şirketin 3nm üretimini kullanacağı ve bu konuda da AMD ve Qualcomm gibi sektör devleriyle ortak bir çalışma yapacağı belirtildi. Böylece Samsung TSMC ile rekabette yeni bir dönem başlatacak. Bununla birlikte Samsung sektörde ciddi bir pay almayı hedefliyor.

Samsung 3nm çip teknolojine geçiyor!

DigiTimes’da yer alan habere göre Samsung, 2022 yılının dördüncü çeyreği itibariyle seri üretime başlayacak. Bu üretimler beraberinde yeni iş ortaklıklarını da getirecek. TSMC’nin 2022’de üretimlerinin büyük bir bölümünü Apple’a ayıracak olması nedeniyle Samsung için pazarda ciddi bir boşluk ortaya çıkacak. Tüm bu senaryoda uygun bir paya ulaşarak sektörde etkinliğini arttırmak isteyen Samsung için şu anda en büyük güç 3nm. TSMC ile çalışan Nvidia, AMD ve Qualcomm’un Samsung’un ilk müşterileri olması bekleniyor. Zira Apple ile kurduğu ortaklık nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşayan TSMC’ye karşılık Samsung çok daha güçlü bir seçenek olarak görülüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir