İQOO, yeni modelleri için çalışmalarını sürdürürken İQOO Z9 modelinin iddialı geleceği öne sürüldü. İşte yeni modelde yer alacak donanımlar…

iQOO, yer aldığı pazarlarda İQOO Z9 modelini piyasaya sunacak. Yeni modelde yer alacak donanımlara yönelik bir sızıntı yaşandı. Sızıntıda İQOO Z9 modelinde yer alacak özelliklere yer verildi. İlk olarak Çin’de satışa çıkacak olan yeni model daha sonrasında markanın yer aldığı diğer pazarlarda da yer alacak. ancak yeni sızıntılar telefon modeline yönelik beklentileri arttırdı.

İQOO Z9 Snapdragon 7 Gen 3 ve 6.000mAh Bataryasıyla Gelecek
İQOO Z9 Snapdragon 7 Gen 3 ve 6.000mAh Bataryasıyla Gelecek

İQOO Z9 Teknik Özellikleri Neler?

İQOO Z9’da yer alacak donanımlarda Snapdragon 7 Gen 3 işlemciler ve 6000mAh kapasiteli batarya dikkat çekiyor. 1.5K çözünürlük OLED panel ile kullanım sağlayacak telefon, bir önceki modele göre önemli bir yükseltme almış olacak. Hatırlanacağı üzere bir önceki modelde 6,64 inç LCD panel yer alıyordu. Yeni modelle birlikte OLED teknolojisine geçiş yapacak İQOO, böylece görüntü kalitesini de arttırmış olacak. OLED panel dışında herhangi bir sızıntı yaşanmazken telefonlarda Snapdragon 7 Gen 3 işlemci ile performans artışı de sağlanacak. İQOO Z9, bu işlemcisi ile pazardaki Honor 100 ve Vivo S18 modelleriyle rekabete girecek.

İQOO Z9 hakkında yaşanan bir önceki sızıntıda telefonun Density 8300 işlemci ile geleceği belirtilmişti. Yeni sızıntılarda farklı bir işlemciye yer verilmesi şüpheleri arttırdı. Bu nedenle güvenilir kaynaktan gelen ikinci sızıntının gerçek olması çok daha uygun görülüyor. Telefonda yer alacak 6000mAh kapasiteli batarya ise yüksek performansa eşlik ederek uzun süreli kullanım imkanı sağlayacak.

İQOO Z9 modeliyle ilgili şu ana kadar gelen bilgiler bunlarla sınırlı. Bundan sonraki süreçte İQOO tarafından resmi tanıtım tarihinin açıklanması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir