Vivo alt markası iQOO Çin’de iQOO Neo 5s ve iQOO Neo 5 SE’yi piyasaya sürdükten sonra yeni modelleriyle konuşulmaya başlandı. iQOO 9 serisinden ilk detaylar geldi.

Snapdragon 888 ve 870 işlemciler ile donatılan yeni amiral gemisi katili telefonlarını piyasaya sunan şirket, bu seri için süreci tamamladı. Telefonlar tanıtıldığı gibi satışa da çıkarken şimdi şirketin bir sonraki modelleri için önemli sızıntılar gelmeye başladı.

Sırada iQOO 9 serisi var

iQOO 8 serisinin tanıtımının üzerinden uzun zaman geçmiş olması nedeniyle beklentiler şu anda yeni bir telefon serisinin piyasaya sunulması yönünde. iQOO 9 kapsamında ise normal bir versiyon ile Pro versiyonu piyasaya sunulması bekleniyor. Geçtiğimiz gün itibarı ile yaşanan bir sızıntıda cihazın ilk görüntüleri paylaşıldı.

Cihazlar 6.78 inç Samsung üretimi bir OLED ekranı kullanacak standart versiyonda, Full HD plus desteği sağlanırken Pro versiyonda 2K çözünürlük desteklenecek. 120hz yenileme hızına sahip olacak modellerde böylece ekran özellikleri üst seviyede tutulmuş olacak. Bununla birlikte telefonlarda Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisine yer verilmesi bekleniyor. Telefonlarda yer alacak diğer özelliklere dair kesin bir sızıntı ve rapor paylaşımı yapılmadı. 

Ancak gelen bilgiler düzey bir ekran teknolojisi ve güçlü bir işlemci ile cihazların piyasada yer alacağını gösteriyor. Bu bakımdan uygun fiyatı ile piyasaya giriş yapacak olan bu yeni amiral gemileri, tanıtım sonrasında sektörün favori modellerinden olabilir. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir