iPhone’larda pil sorunu yaşamak istemeyenlerin e telefonu satın aldıktan itibaren belirli bir planlama içerisinde işlem yapması pil ömrünün uzamasını sağlayacaktır.

Düşük güç modu

Pil ömrünün uzatılması için özellikle çok farklı araçlar ya da güçlü uygulamalar kullanılmıyorsa, düşük güç moduna geçiş yapılması önerilir.

Pil optimizasyonu

Pilin optimize edilmesi için özel bir seçenek sunan Apple, bu özellik sayesinde pilin en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. Özellikle gece şarj etme alışkanlığınız varsa bu özelliği aktif hale getirerek pil yüzde 80’e ulaştığında telefona elektrik akışının kesilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece pil sağlığı çok daha iyi hale gelecektir. Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümüne gidin ve “Optimize Edilmiş Pil Şarjı”nın etkinleştirildiğinden emin olun.

Uygulamaların güç tüketimini kontrol edin

Özellikle geliştiricilerini bilmediğiniz bazı uygulamalar pil tüketimlerinde aşırı bir orana ulaşabilir bu tür durumların kontrol edilmesi pil ömrünün uzamasına ve daha iyi bir pil sağlığına ulaşılmasını sağlar. Bunun için ayarlar üzerinden pil sekmesine geçiş yaparak uygulamaları kontrol edebilir ve hangi uygulamanın ne kadar pil tükettiğini öğrenebilirsiniz. Uygulamaların arka plan da çalışmasını pasif hale getirmeniz ve bildirimler üzerinden de kontrol sağlamanız uygulama üzerinden pil tüketimini ideal seviyelere getirir. 

Ana ekran widgetlarını gerekmedikçe kullanmayın

Hava durumu, borsalar, haberler gibi pek çok farklı widget ekranda sürekli bir kontrol ve ek enerji kullanır. Bu da pil ömrünün daha da kısalmasına neden olacaktır. Eğer kullanmıyorsanız ve gerekli değilse widget kullanımını iptal edin.

Konum izlemeyi iptal edin

Konum izleme, telefonun sürekli Konum servislerini kullanmasını gerektirir ve bu da aşırı pil tüketimine neden olur. Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri adımlarını takip ederek gerekmediği dönemlerde bu özelliği pasif hale getirebilirsiniz. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir